Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου Αφγανού τον οποίο ξυλοκόπησαν και χαράκωσαν στο πρόσωπο ρατσιστές - iefimerida.gr

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου Αφγανού τον οποίο ξυλοκόπησαν και χαράκωσαν στο πρόσωπο ρατσιστές

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου Αφγανού τον οποίο ξυλοκόπησαν και χαράκωσαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφει την άγρια ρατσιστική επίθεση εναντίον του ο άτυχος 14χρονος Αφγανός, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Πλατεία Αττικής από μαυροντυμένους άνδρες, οι οποίοι εξάντλησαν όλο το μίσος τους χαρακώνοντας το πρόσωπό του αρκετές φορές με σπασμένο μπουκάλι μπύρας.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Γιατροί του Κόσμου», το αγόρι αναφέρει ότι όταν κατέβηκε στο σταθμό του μετρό «Αττική» και πήγαινε προς το σπίτι του τρεις άνδρες με μαύρα τον σταμάτησαν και τον ρώτησαν από που είναι, ενώ όταν αυτός απάντησε πως είναι από το Αφγανιστάν του επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν και του χάραξαν το πρόσωπο, ενώ χρειάστηκαν 16 ράμματα στο κεφάλι και τη μύτη.

Τονίζει ότι λιποθύμησε και ένας περαστικός ήταν εκείνος που τον βρήκε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και επειδή δεν είχε χαρτιά τον έδιωξαν.

«Φορούσαν όλοι μαύρα και είχαν το ίδιο σήμα στις μπλούζες τους» δηλώνει ο 14χρονος Αφγανός, ενώ όταν του ζητήθηκε να περιγράψει το σήμα ανέφερε «Ηταν δύο κλαδιά με δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα στα δεντράκια είχε ένα σήμα που δεν κατάλαβα τι ήταν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για θρασύδειλους οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους το ελληνικό κράτος δικαίου.

Αναλυτικά:

«Οι θρασύδειλοι που αντιγράφουν μεθόδους τις μαφίας χτυπώντας μεμονωμένους μετανάστες, ακόμη και 14χρονα παιδιά, θα βρουν απέναντί τους το μαχόμενο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κράτος Δικαίου, αλλά και την κοινή συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ