8.000 μαθητές στο Νεπάλ πήραν τα βουνά για να βρουν το «βιάγκρα των Ιμαλαΐων» - iefimerida.gr

8.000 μαθητές στο Νεπάλ πήραν τα βουνά για να βρουν το «βιάγκρα των Ιμαλαΐων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαραίτητη η μόρφωση, αλλά προτεραιότητα έχει η επιβίωση. Ειδικά σε μια χώρα όπως το Νεπάλ. Μαθητές και καθηγητές στις αγροτικές περιοχές τέτοια εποχή κάθε χρόνο παρατούν τις αίθουσες διδασκαλίας και παίρνουν τα βουνά. Κυριολεκτικά.

Στόχος τους είναι να βρουν ένα σπάνιο είδος μανιταριού που θεωρείται αφροδισιακό και είναι γνωστό ως «το βιάγκρα των Ιμαλαΐων».

Το μανιτάρι αυτό λέγεται «γιαρσογκούμπα» και φύεται μόνο σε ορισμένες πλαγιές των Ιμαλαΐων και σε ένα οροπέδιο του γειτονικού Θιβέτ. Το «γιαρσογκούμπα» γίνεται ανάρπαστο στην Ασία – ειδικότερα στην Κίνα – όπου χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία ασθενειών, όπως η φυματίωση.

Η συλλογή των μανιταριών αυτών γίνεται την άνοιξη και αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Εκτιμάται ότι 450 γραμμάρια «γιαρσογκούμπα» να πουληθούν έναντι 11.500 δολαρίων. Γι αυτό περισσότεροι από 8.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις του προκειμένου να μαζέψουν το μανιτάρι κι έτσι τα σχολεία έκλεισαν ώσπου να τελειώσει η ετήσια συλλογή μανιταριών.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία ιατρική μελέτη που να επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του «βιάγκρα των Ιμαλαΐων», όμως οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι πως αποτελεί την τέλεια ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ και για το λόγο αυτό ενισχύει τις σεξουαλικές επιδόσεις, αλλά και αποτελεί ιδανική θεραπεία για πολλές παθήσεις, από την χρόνια κόπωση ως τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ