Ποια είναι τα πανεπιστήμια στην Κύπρο τα οποία προσελκύουν Ελληνες φοιτητές - iefimerida.gr

Ποια είναι τα πανεπιστήμια στην Κύπρο τα οποία προσελκύουν Ελληνες φοιτητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και των Κυπρίων φοιτητών αναμένεται να προσελκύσουν τα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Στα δύο δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, αναμένεται να λειτουργήσουν σχολές όπως η Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κύπρο με έδρα την Λευκωσία και η Λογιστική στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο βρίσκεται στη Λεμεσό, τα οποία μαζί με άλλα τμήματα, αναμένεται να προσελκύσουν αρκετούς φοιτητές και από την Ελλάδα, σύμφωνα με το news.

Ποιες είναι οι τέσσερις σχολές που προσελκύουν Ελληνες φοιτητές:

  • Εργασιοθεραπεία-Φυσικοθεραπεία-Κλινική Κοινωνική Εργασία

Οι σχολές Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Κλινικής Κοινωνικής Εργασίας που θα λειτουργήσουν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, αναμένεται να δεχθούν πάνω από τριάντα φοιτητές.

  • Λουτροθεραπεία/Λογοπαθολογία

Πολύ ελκυστική για Ελληνες και Κυπρίους φοιτητές, είναι η κατεύθυνση της Λογοθεραπείας-Λογοπαθολογίας, η οποία, προσφέρει στους απόφοιτους του προγράμματος τη δυνατότητα να ασκήσουν όλο το εύρος του τομέα σε κρατικά ή ιδιωτικά νοσηλευτήρια, σε κέντρα αποκατάσταση και σε σχολεία, αλλά και σε τομείς έρευνας, εκπαίδευσης και διοίκησης στις υπηρεσίες υγείας, ενώ το ελληνικό αντίστοιχο τμήμα είναι Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΤΕΙ Λογοθεραπείας Ιωαννίνων και Πατρών).

  • Ιατρική

Στην πρώτη δημόσια Ιατρική σχολή που θα ανοίξει τις πύλες της για Κύπριους και Έλληνες φοιτητές το Σεπτέμβριο, η διδασκαλία θα γίνεται στα Ελληνικά, ενώ το πρόγραμμα θα είναι εξαετές και θα χωρίζεται σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να είναι ένα έτος προ-ιατρικών σπουδών, την δεύτερη να αποτελείται από δύο έτη συνδυασμένων σπουδών στις βασικές και κλινικές επιστήμες, ενώ στην τρίτη φάση περιλαμβάνονται τρία έτη κλινικών σπουδών.

Ποιοι είναι οι τομείς που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση:

  • Βασικών Ιατρικών Επιστημών
  • Παθολογίας
  • Χειρουργικής
  • Παθολογικής Ανατομίας
  • Ακτινολογίας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ