Samsung: Ετοιμη για το 5G που θα κατεβάζει ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο! - iefimerida.gr

Samsung: Ετοιμη για το 5G που θα κατεβάζει ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέπουν να κατεβάζουμε μια ταινία και περιεχόμενο σε 3D σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο ανακοίνωσε η Samsung Electronics.

Η εταιρία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη κινητής τεχνολογίας δικτύων 5ης γενιάς (5G), που θα μεταδίδει δεδομένα κατά εκατοντάδες φορές ταχύτερα από την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία 4ης γενιάς (4G).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, τα εμπόδια για τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας μία ευρεία ζώνη συχνοτήτων ξεπεράστηκαν ενώ προτεραιότητα πλέον της εταιρείας είναι να επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να μπορέσει να εμπορευματοποιήσει αυτήν την τεχνολογία μέχρι το 2020.

Η νέα καινοτομία της Samsung αναμένεται να δώσει ώθηση στην έρευνα των κυψελοειδών επικοινωνιών 5ης γενιάς και να προκαλέσει το έναυσμα για τη δημιουργία διεθνών συμμαχιών και την έγκαιρη εμπορευματοποίηση σχετικών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Με την τεχνολογία 5G, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν τεράστια αρχεία δεδομένων, όπως ψηφιακές ταινίες υψηλής ποιότητας, χωρίς ουσιαστικά κανέναν απολύτως περιορισμό. Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η εταιρεία, κατάφερε να μεταδώσει δεδομένα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 1.056Gbps σε απόσταση άνω των 2 χιλιομέτρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου πως σκοπεύει να επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα ώστε η τεχνολογία 5G να είναι διαθέσιμη μέχρι το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ