Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τον Αναστασίου - Δημοψήφισμα για το γήπεδο και μηνύσεις για τη διαιτησία προανήγγειλε ο Αλαφούζος - iefimerida.gr

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τον Αναστασίου - Δημοψήφισμα για το γήπεδο και μηνύσεις για τη διαιτησία προανήγγειλε ο Αλαφούζος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον νέο του προπονητή, τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ της νέας σεζόν παρουσίασε ο Παναθηναϊκός. Περισσότερη εντύπωση, όμως, έκαναν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος προανήγγειλε δημοψήφισμα για το θέμα του γηπέδου κι την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τις κακές διαιτησίες σε βάρος του συλλόγου.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση», είπε αναφερόμενος στη διαιτησία ο Γιάννης Αλαφούζος και συνέχισε: «Ενας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Σχετικά με τη Λεωφόρο, ο κ. Αλαφούζος είπε: «Θέλουμε να παίξουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες μέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα, αν θέλουν όλοι να μείνουμε στη Λεωφόρο για πάντα ή να κατασκευάσουμε ένα γήπεδο. Η ψήφος του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική. Αν είναι η Λεωφόρος έχουμε ήδη σχέδια για να ανακαινιστεί εσωτερικά και εξωτερικά»

Στην ουσία του πράγματος, τώρα, ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως είναι έτοιμος για πολύ δουλειά και για τη διαμόρφωση μιας νέας ενιαίας παναθηναϊκής αγωνιστικής φιλοσοφία. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ», είπε ο Ελληνας τεχνικός και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα απαιτείται πολύ δουλειά και είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για αυτό. Θέλουμε η ομάδα να τη δική της φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο και σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Είναι σημαντικό όσοι παίκτες έρχονται να έχουν τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Αν είναι να έρθουν παίκτες απλά για να έρθουν, καλύτερα να βάλουμε τα πιτσιρίκια που θα παίξουν με την ψυχή τους. Θέλουμε το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο, οι μεγάλες πορείες έγιναν με ελληνικό στοιχείο».

Ακολούθως, ο Αναστασίου έδωσε το αγωνιστικό στίγμα της νέας ομάδας που θέλει να φτιάξει και απέφυγε να μεγάλα λόγια «Κύρια χαρακτηριστικά που ζητάμε είναι η ταχύτητα και το καλό κράτημα της μπάλας», είπε και πρόσθεσε: «Οσοι παίκτες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής. Είναι εύκολο να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια».

Δημήτρης Σαραβάκος: «Χαρούμενος που επιστρέφω μετά από πολλά χρόνια»

Στο πάνελ φυσικά ήταν και ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος ανέλαβε ρόλο συντονιστή του ποδοσφαιρικού τμήματος και δήλωσε: «Ειμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια είμαι στον Παναθηναϊκό κι έχω αυτή τη θέση. Εχω μιλήσει με το τιμ. Δεν θέλω τα πολλά λόγια. Θα ειμαι ο συνδετικός κρίκος με το τιμ, με τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στόχος μας είναι να φέρουμε στην ομάδα παίκτες που δεν θα θέλουν μόνο ένα καλό συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ξέρουν την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό».

Νίκος Νταμπίζας: «Τιμή κι ευθύνη»

Ο Νίκος Νταμπίζας, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού απουσίαζε, διότι ήταν στην Νιόν προκειμένου να λάβει δίπλωμα προπονητικές και είχε αφήσει επιστολή στην οποία αναφερόταν: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ενας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη».

Η πρόσληψη του Νταμπίζα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Επειτα από σχετική ερώτηση ο κ. Αλαφουζος είπε: « Βασικότατος λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε είναι η μεγάλη του εμπειρία από το εξωτερικό. Το αγγλικό ποδόσφαιρο διαφέρει σε πολλά από το δικό μας και κυρίως σε ήθος. Με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έδειξε να έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε την άποψη των οπαδών μας και είμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο, αλλά πρέπει και η διοίκηση να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστεί».

Τον Γιάννη Αναστασίου στο τεχνικό τιμ θα πλαισιώσουν ο Αγγλος τεχνικός Στιβ Ρούτερ και ο γυμναστής Γιούσεφ Βος. Ο Γιάννης Βονόρτας θα είναι προπονητής των ακαδημιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ