Wall Street Journal: ΜΚΟ συνδέει τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με το ιρανικό καθεστώς - iefimerida.gr

Wall Street Journal: ΜΚΟ συνδέει τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με το ιρανικό καθεστώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές με το ιρανικό καθεστώς κατηγορεί τον Βίκτωρα Ρέστη η μη κυβερνητική οργάνωση United Against Nuclear Iran. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ήδη η UANI με επιστολή της προς τον κ. Ρέστη παρουσιάζει αποδείξεις για «σημαντική και δυνητικά επικερδή» σχέση ανάμεσα στην FBB, της οποίας είναι πρόεδρος, τον επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή και το υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, τα έγγραφα της UANI αναφέρουν πως ο κ. Ρέστης και ο κ. Καμπής συνεργάζονται με εκπροσώπους του καθεστώτος ώστε να δημιουργήσουν «πύλη» του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα επενδύσεις των ιρανικών αρχών στην FΒΒ οι οποίες ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια.

Στην επιστολή της UANI προς τον κ. Ρέστη εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τις σχέσεις του με τον κ. Καμπή, για τον οποίο η World Street Journal υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ λόγω παραβίασης του ιρανικού εμπάργκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ