Ο αληθινός Ρόμποκοπ: Πρώην αστυνομικός έφτιαξε ρομπότ με αντικείμενα που είχε σπίτι του [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο αληθινός Ρόμποκοπ: Πρώην αστυνομικός έφτιαξε ρομπότ με αντικείμενα που είχε σπίτι του [εικόνα]

Ο αληθινός Ρόμποκοπ: Πρώην αστυνομικός έφτιαξε ρομπότ με καθημερινά αντικείμενα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτότυπη ιδέα είχε ένας πρώην αστυνομικός από τις ΗΠΑ, ο οποίος, ως αυτοδίδακτος αυτοματιστής, κατασκεύασε ρομπότ φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από καθημερινά αντικείμενα, όπως ηχεία και dvd players.

Ο 49χρονος Μαρκ Χάιγκουντ από τη Βαλτιμόρη, κατασκεύασε το 1,5 μέτρου ανθρωποειδές ρομπότ και όπως δήλωσε ο ίδιος το βλέπει σαν «ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι»: «Νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία με βοήθησε να ολοκληρώσω την κατασκευή του, γιατί ήταν πολύ δύσκολο έργο», δήλωσε.

Χρειάστηκε περίπου 4 χρόνια για να το ολοκληρώσει και μοιάζει περισσότερο με έργο τέχνης παρά με μηχανή.

«Τα πόδια είναι κατασκευασμένα από ηχεία Οι ώμοι του από ανεμιστήρες, οι βραχίονες του από ηλεκτρικά εργαλεία, το στήθος και η πλάτη είναι κατασκευασμένα από παιδικά παιχνίδια και το κεφάλι του είναι ένα ρολόι-ραδιόφωνο που χρησιμοποιείται. Τα χέρια δημιουργήθηκαν με 3-D εκτυπωτή και ένα συνδυασμό της Inmoov design ανοικτού κώδικα και της δικής μου καλλιτεχνικής έκφρασης» εξηγεί ο Χάιγκουντ.

«Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά μέρη στο μηχάνημα που θα μου πάρει ολόκληρη ημέρα για να τα απαριθμήσω. Ήταν μια πραγματικά πολύπλοκη κατασκευή, αλλά μου αρέσει αυτό το μηχάνημα και είμαι έτοιμος να φτιάξω κι άλλο» δήλωσε στο CNN ο πρώην αστυνομικός.

Οσο για την ιδέα πίσω από την κατασκευή, εξηγεί ότι η έμπνευση για το σχεδιασμό βασίστηκε στο ρομπότ ASIMO της Honda και στο Hubo του Πανεπιστημίου Drexel, ωστόσο η αγάπη του για τα ρομποτ βρίσκεται πολύ βαθύτερα: «Μεγάλωσα σε μία πολύ φτωχή οικογένεια στη Βαλτιμόρη και κάθε Χριστούγεννα, η μητέρα μου μου αγόραζε μικρά παιχνίδια ρομπότ από αυτά που σέρνονται στο έδαφος, σφυρίζουν και αναβοσβήνουν. Ενιωθα ότι ήταν τα πιο φανταστικά πράγματα στον κόσμο» θυμάται.

Ο αληθινός Ρόμποκοπ: Πρώην αστυνομικός έφτιαξε ρομπότ με αντικείμενα που είχε σπίτι του [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ