Μπαρτζώκας: Η ιστορία που από μικρός ονειρευόταν να πραγματοποιηθεί - iefimerida.gr

Μπαρτζώκας: Η ιστορία που από μικρός ονειρευόταν να πραγματοποιηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωταγωνιστής στην ιστορία των ονείρων του νιώθει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Προσγειωμένος, όπως πάντα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε πως η εμπειρία του στην ομάδα είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνει στη ζωή του και επεσήμανε πως η επιτυχία έρχεται όχι μέσω της τεχνογνωσίας, αλλά μέσω της συγκρότησης.

«Μόνο αν κάποιος είναι συγκροτημένος ως προσωπικότητα μπορεί να το καταφέρει, δεν έχει να κάνει με την τεχνογνωσία ούτε με τη μεθοδολογία», είπε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα και συνέχισε: «Εχει να κάνει με το πόσο προσγειωμένος είναι ως άνθρωπος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πάνω- κάτω στην ψυχολογία του. Δεν πρέπει να τρελαίνεσαι στην χαρά, αλλά να μην πέφτεις κιόλας στις ήττες. Οταν είπα μετά το ματς πως η ζωή φτιάχνει ωραίες ιστορίες, αυτό εννοούσα. Αν μπορούσα να γράψω μια ιστορία μικρός, που θα θελα να γίνει, θα ήταν αυτή. Να υποστηρίζεις μια ομάδα και να δουλέψεις σε αυτή. Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, όμως, γιατί μου φαινόταν λαϊκίστικο. Είναι προφανές πως το φάιναλ- φορ όπως εξελίχθηκε, θα είναι από τα καλύτερα πενθήμερα στην ζωή μου. Oπως είπατε, η ομάδα που αγαπάω βρέθηκε εδώ, μαζί με την γυναίκα μου και το παιδί μου. Το Λονδίνο είναι ωραία πόλη. Κερδίσαμε κιόλας. Eπαιξε κι αυτό μεγάλο ρόλο, υπήρχε αύρα, υπήρχε υγεία.

Υπάρχουν κάποιες συγκυρίες στην ζωή που είναι απρόβλεπτες. Οι προηγούμενοι προπονητές, έφτασαν κοντά και μιλάμε για τεράστια μεγέθη όπως ο Ιωαννίδης και ο Γιαννάκης. Εγώ είχα να κάνω με μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει πολλά πράγματα. Το να φτάσεις στο φάιναλ- φορ, είναι μια δύσκολή διαδρομή και το λέω τώρα που έχουμε πάρει το ευρωπαϊκό. Το σημαντικό και το δύσκολο είναι να φτάσεις στους "4".

Ολη η σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι δυο στόχοι. Το πρωτάθλημα, μας έκανε να αισθανόμαστε άνετα. Κερδίσαμε δυο φορές τον Παναθηναϊκό και ήμασταν άνετοι όσο ποτέ. Μην το παραβλέπουμε. Η Ευρωλίγκα είχε δυο σκοπιές. Η μια αφορά όσους συμμετέχουν σ' αυτή και η άλλη σκοπιά όσους βλέπουν απέξω Ηθελαν πάντα να κερδίζουμε. Δεν ήταν έτσι. Είναι ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα. Ποιος πιστεύει ότι η Ρεάλ δεν είναι τρομερή ομάδα, αλλά και η Μπάρτσα και η Κίμκι. Η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις; Εμείς ξέραμε το εγχείρημα ότι ήταν δύσκολο. Αισθάνθηκα και άβολα βέβαια, αλλά είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο κάθε φορά και ήμουν καλύτερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ