Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου» - iefimerida.gr

Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κάποιους δεν αρέσει το αγωνιστικό του στυλ. Ορισμένοι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να πάει στον Ολυμπιακό. Αλλοι λένε πως θα είναι για πάντα στη σκιά του Διαμαντίδη. Ο,τι άποψη κι αν έχεις για το Βασίλη Σπανούλη, όμως, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως είναι ένας μεγάλος παίκτης με έντονη προσωπικότητα.

Στο Λονδίνο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τρία ημίχρονα έδειχνε απορυθμισμένος. Οι άμυνες είχαν προσαρμοστεί πάνω του και ο δρόμος προς το καλάθι ήταν δύσβατος. Δεν τα παράτησε. Με σθένος ζηλευτό βγήκε στο δεύτερο μέρος του τελικού με τη Ρεάλ κι άρχιζε να βομβαρδίζει. Από παντού. Σημείωσε πέντε δύσκολα και συνάμα κρίσιμα τρίποντα. Ηταν ο Kill Bill. Ο τίτλος του MVP του final 4 – υπερβολικός αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, αφού ο Χάινς συνολικά ήταν καλύτερος – τον τοποθέτησε ακόμα πιο ψηλά στο πάνθεον του μπάσκετ. Δίπλα στον τεράστιο Τόνι Κούκοτς. Μόνο οι δυο τους έχουν τρία βραβεία MVP στην προθήκη του σπιτιού τους.

«Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου», δήλωσε ο Σπανούλης μετά την επιστροφή των πρωταθλητών Ευρώπης στην Ελλάδα και συνέχισε: «Νιώθω πολύ καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι γαλήνιος, έχω πνευματική ηρεμία, έχω μία θαυμάσια οικογένεια και το απολαμβάνω. Ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα, που έχανε. Πλέον, όμως, έχει μία διαφορετική νοοτροπία. Μία νοοτροπία, μία ψυχολογία, που αναφέρει ότι ακόμη και με 20 πόντους να χάνουμε, δεν πιστεύουμε ότι τελικά θα φύγουμε με κατεβασμένα τα κεφάλια από το παρκέ. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με τις νίκες και με τα τρόπαια. Οχι με το μιλητό. Και πέρυσι οι προπονητές αλλά και οι πρόεδροι φυσικά έχτισαν μια ομάδα με βάση τα χαρακτηριστικά μου. Εφτιαξαν μια ομάδα με καταπληκτικούς χαρακτήρες και μεγάλες δυνατότητες και αυτό το πράγμα πέτυχε».

Ο Σπανούλης αναφέρθηκε και στην μεταμόρφωσή του στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού. «Στις αλλαγές του δευτέρου δεκαλέπτου, εκτός από το να εμψυχώνω και να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου, σκεφτόμουν το ματς», είπε και πρόσθεσε: «Γύριζε το μυαλό μου για να βρω λύση στο πώς με παίζουν. Είναι κάτι που κάνω συχνά. Μίλησα και με τους ψηλούς της ομάδας και βγήκα έτοιμος. Οταν σουτάρω δεν σκέφτομαι κάτι. Το κάνω για να βοηθήσω τη ομάδα. Ισως κάποια άλλη φορά να βοηθήσω με τρεις καλές πάσες. Στο μακρινό τρίποντο απλά τελείωνε ο χρόνος της επίθεσής μας, σηκώθηκα καλά και το σουτ μπήκε. Οταν κερδίζει η ομάδα, είναι πάντα σημαντικό αυτό που κάνεις. Η ομάδα πέτυχε 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα στον τελικό της Ευρωλίγκα. Κυριαρχήσαμε απόλυτα στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε. Ημασταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά και δεν μπορεί να πει κανείς το αντίθετο.

Τέλος, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση που βίωσε τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και όλη η ομάδα του Ολυμπιακού στα μισά της σεζόν, ο Σπανούλης είπε: «Είναι ελληνικό φαινόμενο και πάντα θα υπάρχει. Κάποια πράγματα είναι κακοπροαίρετα, ίσως κάποιος να μη συμπαθεί κάποιον. Εχουμε ελευθερία λόγου. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Κάποια πράγματα είναι παραπάνω απ' όσο πρέπει άδικα. Αλλά πρέπει να είσαι σκληρός και πνευματικά έτοιμος. Κι αυτοί που έχουν πει κάτι κακό ή άδικο, μέσα τους γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό ό,τι είπαν. Οτι έκαναν κάποιο λάθος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ