Η καταθλιπτική ζωή των λογοκριτών διαδικτυακής πορνογραφίας στην Κίνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Η καταθλιπτική ζωή των λογοκριτών διαδικτυακής πορνογραφίας στην Κίνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την προϊούσα σεξουαλική επανάσταση στην Κίνα, η πορνογραφία εξακολουθεί να τελεί υπό το καθεστώς απαγόρευσης. Ο κινεζικός νόμος προβλέπει τρία χρόνια φυλάκισης για όποιον εμπλέκεται στην παραγωγή και διανομή άσεμνου οπτικοακουστικού υλικού.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, η χώρα έχει ανάγκη από λογοκριτές-επιθεωρητές, αποστολή των οποίων είναι ο εντοπισμός συναφούς υλικού υπό οποιαδήποτε μορφή.

Και δεν πρόκειται για καθόλου εύκολη δουλειά...

Αυτό εξομολογείται ο 70χρονος Liu Xiaozhen, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν γι' αυτόν το σκοπό, όντας υποχρεωμένος να παρακολουθήσει και να ταξινομήσει 700 DVD τα οποία είχαν κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Πριν μερικές ημέρες ο Liu έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στο ND News, όπου περιέγραφε το το στρεσογόνο χαρακτήρα του επαγγέλματός του, αλλά και τους κινδύνους του.

«Είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθείς ακόμα και αν δεν θέλεις», λέει ο Liu και προσθέτει: «από τη στιγμή όμως που μπαίνεις στο παιχνίδι, πρέπει να παρακολουθήσεις πολύ προσεκτικά και να ταξινομήσεις το υλικό».

Όσον αφορά την πρώτη ημέρα της εργασίας του ως επιθεωρητή, ο ίδιος ανακαλεί: «ήταν ενοχλητικό και ακραίο. Το πρόσωπό μου είχε κοκκινήσει και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή».

Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνέντευξης, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε κινεζικά, πατώντας εδώ.

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ