Επέστρεψαν στη Γη οι αστροναύτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Επέστρεψαν στη Γη οι αστροναύτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασφαλείς επέστρεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γη από το διάστημα, οι αστροναύτες οι οποίοι για 146 ημέρες έμειναν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι τρεις αστροναύτες αποχώρησαν στις 23:08 και προσγειώθηκαν στις στέπες του Καζακστάν στις 02:31.

Οι αστροναύτες που επέστρεψαν από τον σταθμό με μια κάψουλα Σογιούζ, είναι ο κυβερνήτης Κρις Χαντιφλντ της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA), ο ιπτάμενος μηχανικός Τομ Μάρσμπουρν της NASA και ο Ρομάν Ρομανένκο της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos), οι οποίοι σύμφωνα με την NASA ήταν πέντε μήνες τροχιά.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ ανέβασε στο youtube ένα βίντεο κλιπ όπου αιωρείται στον διαστημικό σταθμό με μια κιθάρα τραγουδώντας μια διασκευή του Ντέιβιντ Μπάουι, το θρυλικό Space Oddity.

Νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά την αποχώρηση του Χάντφιλντ, αναλαμβάνει ο Πάβελ Βινογκράντοφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ