Το ΣτΕ είπε «όχι» στην ΟΛΜΕ -Την Τετάρτη ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών - iefimerida.gr

Το ΣτΕ είπε «όχι» στην ΟΛΜΕ -Την Τετάρτη ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών

Το ΣτΕ είπε «όχι» στην ΟΛΜΕ -Την Τετάρτη ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τελικά το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και την επίταξη των σχολικών κτιρίων. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί υποστήριζαν ότι η κυβερνητική απόφαση επιστράτευσής τους είναι αντισυνταγματική διότι καταστρατηγεί το δικαίωμα της απεργίας και ότι αντίκειται στη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ετσι μετά και την απόφαση του ΣτΕ το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών:

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

Ολες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ' αριθμ. 281/11.5.2013 (Β' 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ' αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β') απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ