Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, το κενό θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις του 2013-2014 - iefimerida.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, το κενό θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις του 2013-2014

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας για την περίοδο 2013- 2014, εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα καλυφθεί το όποιο τυχόν δημοσιονομικό κενό υπάρξει για τη διετία 2015- 2016, απαντώντας στην έκθεση της Κομισιόν, η οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικώντο Μνημόνιο συνεργασίας που επικαιροποιήθηκε, δεν έχει καμία αναφορά σε συγκεκριμένο ύψος νέων μέτρων για το 2015- 2016. Αντιθέτως, αναφέρουν οι παράγοντες του υπουργείου, έχει σαφείς αναφορές στις καλύτερες από τις εκτιμήσεις επιδόσεις της χώρας.

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που πρόσφατα ψηφίστηκε και ήταν προαπαιτούμενο για τη δόση του δανείου, το όποιο τυχόν δημοσιονομικό κενό για το 2015- 2016 εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις για την περίοδο 2013- 2014.

Υπενθυμίζεται ότι έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 7 Μαΐου που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα για τους πιο φιλόδοξους στόχους του 2015 και του 2016, τα οποία θα ισοδυναμούν σε 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και σε 2,2% του ΑΕΠ το 2016, ενώ οι αποφάσεις για τα μέτρα αυτά θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ