«Πράσινο φως» στην Ελλάδα για 7,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» στην Ελλάδα για 7,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική ήταν η εξέλιξη της συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν την εκταμίευση διπλής δόσης από την οικονομική βοήθεια.

Οι δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, εγκρίθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους και θα βοηθήσει σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, μιας και στις 20 Μαΐου θα πρέπει να πληρωθεί ένα ομόλογο ύψους 5,6 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, με επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ προς το ομοπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Η τρόικα εκτιμά ότι η Ελλάδα πληροί τους περισσότερους από τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το πρώτο τρίμηνο», επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ και διευκρινίζει ότι μόνο τρία από τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί -τα οποία και θα ολοκληρωθούν σύντομα.

«Ενόψει της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013 και υπό την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης από την τρόικα για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, η κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης στην Ελλάδα», αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ