Την 6ετή κάθειρξη του Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ ζήτησε η εισαγγελέας - iefimerida.gr

Την 6ετή κάθειρξη του Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ ζήτησε η εισαγγελέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με μια ακόμα καταδίκη φαίνεται πως είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που κατηγορείται για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας, σχετικά με την υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα.

Η εισαγγελέας Ιλντα Μποκασίνι ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών και δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ρούμπι Καρίμα εκπορνευόταν προς τέρψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν ανήλικη», είχε δηλώσει νωρίτερα η Μποκασίνι.

Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είχε καταβάλει στην Μαροκινή νεαρή 4,5 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ αγόραζε ενδύματα γνωστών οίκων μόδας του Μιλάνου τα οποία στοίχιζαν χιλιάδες ευρώ.

«Η οικονομική της επιφάνεια μπορεί να εξηγηθεί μόνο χάρη στο ότι συνευρισκόταν με πλούσιους άνδρες» τόνισε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η Ρούμπι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το ότι ήταν εμφανίσιμη, όπως και την μαροκινή της καταγωγή παρουσιάζοντας τον πατέρα της ως βίαιο και αυταρχικό, ώστε να κερδίσει στήριξη και συμπάθεια».

Σύμφωνα με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με εντολή του δικαστηρίου του Μιλάνου, η Καρίμα είχε συναναστροφές με τον Μπερλουσκόνι -στην βίλα του Άρκορε- από την 14η Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαΐου του 2010, συνοδευόμενη από τον δημοσιογράφο Εμίλιο Φέντε, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν ανήλικη.

«Υπήρχε ένα σύστημα εκπόρνευσης που είχε οργανωθεί για την ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον δημοσιογράφο Εμίλιο Φέντε, την πρώην περιφερειακή σύμβουλο της κεντροδεξιάς Νικόλ Μινέτι και τον πρώην μάνατζερ μοντέλων και ηθοποιών, Λέλε Μόρα» πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και εν συνεχεία, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η απόφαση των δικαστών.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς είπε στην εκπομπή ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να συνευρεθεί με την Ρούμπι, δεδομένης, εκτός των άλλων, και της προσωπικής δύσκολής ιστορίας της, την οποία και αφηγήθηκε στα δείπνα του Άρκορε».

«Συνεχίζω να στηρίζω οικονομικά τις κοπέλες που οι εισαγγελείς κατέστρεψαν, χωρίς κανέναν λόγο, με την έρευνα Μπούγκα-Μπούγκα», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στην εκπομπή αυτή.

Απόφαση στις 24 Ιουνίου

Την 24η Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ».

«Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την αγόρευση, διάβασα τα τηλεγραφήματα των πρακτορείων ειδήσεων. Τι να πω; Θεωρίες, εικασίες, υπερβολές, ψεύδη που εμπνέονται από το μίσος και την προκατάληψη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Όλα όμως, επιτρέπονται, όταν έχεις την τήβεννο ως ασπίδα. Καημένη Ιταλία!» προσέθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ