Ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων Hyundai και Kia - iefimerida.gr

Ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων Hyundai και Kia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων Hyundai και Kia ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, η Hyundai Hellas Π. & Ρ. Δάβαρη Α.Β.Ε.Ε, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Hyundai μοντέλων Τucson-JM & Santa Fe-CM και η εταιρεία Αουτοντηλ Π. & Ρ. Δάβαρη Α.Β.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Κia μοντέλο Sportage, τύπος KMs και μοντέλο Sorento τύπος BL.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 1830 οχήματα TUCSON-JM, παραγωγής από 1ης Μαΐου 2007 έως και 28η Φεβρουαρίου 2009 (με αριθμούς πλαισίων από KMHJM81BP7U699688 έως KMHJN81VR9U990168) και 620 οχήματα Santa Fe-CM, παραγωγής από 1ης Απριλίου 2007 έως και 14η Απριλίου 2009 (με αριθμούς πλαισίων από KMHSG81DP7U195348 έως KMHSH81XSCU801903).

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί βλάβη σε επαφή που βρίσκεται στη βαλβίδα φρένων. Η συγκεκριμένη βαλβίδα ενεργοποιεί τα φώτα φρένων όταν πιέζεται το πεντάλ φρένου. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας τής βαλβίδας λόγω κακής επαφής, είναι πιθανόν, όταν πιέζεται το πεντάλ φρένου, είτε να μην ανάψουν τα φώτα φρένων, είτε να παραμείνουν αναμμένα αφού αφεθεί και πάλι το πεντάλ φρένου.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου είναι πιθανόν ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας να μην αποσυμπλέκεται ο επιλογέας από την θέση «P» (parking) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, ενώ σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης (ESC) αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των 1830 επηρεαζόμενων Tucson-JM και των 620 επηρεαζόμενων Santa Fe-CM, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Hyundai σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο και αντικατάσταση βαλβίδας εάν χρειάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σχετικά με την ανάκληση αυτοκινήτων ΚΙΑ μοντέλο Sportage, τύπος KMs και μοντέλο Sorento τύπος BL αυτή αφορά σε 591 Sorento BL, με ημερομηνία παραγωγής από 1 Μαΐου 2007 έως και 15 Δεκεμβρίου 2008 και σε 2.288 Sportage KMs με ημερομηνία παραγωγής από 29 Μάιου 2007 έως και 26 Ιανουαρίου 2010.

Στα οχήματα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να μην ανάβουν, κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε να παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συμπτώματος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστημάτων: α) σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί, β) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από τη θέση Ρ (parking) και γ) σε αυτοκίνητα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΚΙΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, με νέο βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ