Ενας νεκρός και δύο τραυματίες στην Εθνική μετά από αστυνομική καταδίωξη - iefimerida.gr

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες στην Εθνική μετά από αστυνομική καταδίωξη

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες στην Εθνική μετά από αστυνομική καταδίωξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιματηρή κατάληξη είχε η καταδίωξη ενός αυτοκινήτου στην Αθηνών - Λαμίας, καθώς το όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, και συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο παρασύροντας στο θάνατο τον οδηγό του και τραυματίζοντας τη συνοδηγό, αλλά και τον ύποπτο που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, άνδρες της ΟΠΚΕ είχαν εντοπίσει το Ι.Χ. στα παλιά διόδια Τεμπών και διαπίστωσαν ότι είχε δηλωθεί κλοπή για το όχημα από τις 7 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε με το σήμα που του έκαναν, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Λίγη ώρα αργότερα το όχημα εντοπίστηκε στον παράδρομο της ΠΑΘΕ να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν τοποθετήσει διαφορετικές πινακίδες.

Το αυτοκίνητο μπήκε σε πάρκινγκ οχημάτων, έκανε αναστροφή και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής όπου και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν ένας 46χρονος και μία 27χρονη.

Από τη σύγκρουση βρήκε τραγικό θάνατο ο 46χρονος, ενώ η 27χρονη συνεπιβάτης του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, συριακής καταγωγής, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι στο κλεμμένο όχημα επέβαινε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο το οποίο φέρεται να δραπέτευσε προς αγροτική περιοχή και αναζητείται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας εντόπισαν στα παλιά διόδια Τεμπών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 7 Μαΐου στην Αθήνα, να κινείται προς Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, όμως ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε και διέφυγε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παράδρομο της ΠΑΘΕ, από Πυργετό προς Αιγάνη. Μάλιστα, οι επιβαίνοντες είχαν τοποθετήσει σε αυτό διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από όχημα στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών.

Στη διασταύρωση της Αιγάνης, το αυτοκίνητο εισήλθε στην ΠΑΘΕ (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα), όπου βρίσκεται χώρος στάθμευσης οχημάτων ενήργησε αναστροφή και κινήθηκε αντίθετα (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί μετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας 46χρονος, οδηγός του δεύτερου οχήματος και σοβαρά μία 27χρονη, συνεπιβάτης του.

Επιπλέον, τραυματίσθηκε σοβαρά ο οδηγός του πρώτου οχήματος, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων που επέβαινε στο κλεμμένο όχημα, διέφυγε προς αγροτική περιοχή και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, λίγο μετά τη σύγκρουση.

Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες για το όχημα και τον διαφεύγοντα τη σύλληψη συνεργό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ