Σαμαράς: Αυστηρές κυρώσεις σε ενδεχόμενη αδράνεια στη μάχη κατά των πυρκαγιών - iefimerida.gr

Σαμαράς: Αυστηρές κυρώσεις σε ενδεχόμενη αδράνεια στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Προειδοποίηση Σαμαρά για αυστηρές κυρώσεις σε ενδεχόμενη αδράνεια στη μάχη κατά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ευρεία σύσκεψη προήδρευσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τα στελέχη του κεντρικού κρατικού μηχανισμού, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνοντας: «Προσωπικά θα είμαι πολύ αυστηρός αν διαπιστώσω αδυναμίες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Προχώρησε όμως ακόμη περισσότερο απευθυνόμενος και προς όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει ο καθένας χωριστά να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

«Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο, πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι. Εχουμε, όμως, μπροστά μας και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο, την πιο γόνιμη περίοδο που θα έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα, από πλευράς αριθμού άφιξης τουριστών. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους. Η επιλογή της χώρας μας από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και είναι ταυτόχρονα και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια βαθιά ανάσα για την οικονομία μας.

Η Πολιτεία μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχει προετοιμαστεί από νωρίς, για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν το φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν και την οικονομία μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο ειδικός γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αθανάσιος Τσέλιος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Μιχαήλ Κωσταράκος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ