Αμερικανός έφηβος κήρυξε πόλεμο στις εταιρείες απαιτώντας ρούχα σε όλα τα μεγέθη - iefimerida.gr

Αμερικανός έφηβος κήρυξε πόλεμο στις εταιρείες απαιτώντας ρούχα σε όλα τα μεγέθη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά του είναι Μπέντζαμιν Ο' Κιφ. Και στα 18 του, βγαίνοντας από μία πολυετή «μάχη» με τον εαυτό του, αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο σε εκείνους που θεωρεί ότι συνέβαλαν στα όσα πέρασε τα προηγούμενα χρόνια. Στις εταιρείες ρούχων που σνομπάρουν τους εύσωμους πελάτες. Και με την καμπάνια του ο Αμερικανός, που δηλώνει πως έχει πέσει θύμα αυτού του «ρατσισμού», απαιτεί ρούχα για όλους.

Ο Ο' Κιφ δηλώνει ηθοποιός, ακτιβιστής και πάνω από όλα «ο εαυτός του». Κάτι το οποίο παραδέχεται πως του πήρε χρόνο για να αποδεχθεί. «Όπως τόσοι άλλοι νέοι άνθρωποι, δυσκολευόμουν να βρω την ομορφιά μέσα μου. Όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη, μισούσα αυτόν που μου ανταπέδιδε το βλέμμα. Ήμουν πολύ χοντρός, πολύ ψηλός, πολύ άσχημος, πολύ... Το να είμαι εγώ, απλά δεν ήταν αρκετό. Στο σχολείο συνεχώς ήμουν θύμα εκφοβισμού και στα ΜΜΕ έβλεπα εικόνες ανθρώπων που απλά δεν μου έμοιαζαν. Αυτό με οδήγησε σε βαθιά κατάθλιψη και τελικά σε ανορεξία. Και με τα δύο πάλευα για χρόνια», γράφει στο blog του ο νεαρός που ήδη ξεκίνησε καμπάνια στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου οι μεγάλες εταιρείες να βγάζουν στο εμπόριο ρούχα για όλα τα μεγέθη.

Αφορμή για αυτό προκάλεσε πρόσφατη δήλωση του CEO αμερικανικής εταιρείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές. «Σε κάθε σχολείο υπάρχουν τα δημοφιλή παιδιά και αυτά που δεν είναι και τόσο. Ειλικρινά, απευθυνόμαστε στα δημοφιλή, τα ελκυστικά παιδιά που έχουν πολλούς φίλους. Αποκλείουμε κάποιους; Απόλυτα!», ήταν η επίμαχη δήλωση.

«Όλοι μπορούν να έχουν πολλούς φίλους, να είναι δημοφιλείς, ακόμη και να αλλάξουν τον κόσμο γιατί αυτά είναι ζητήματα που δεν εξαρτώνται από το μέγεθος της μέσης κάποιου», είναι η απάντηση του Ο' Κιφ, ο οποίος θυμάται πως τα χρόνια που υπέφερε από διατροφικές διαταραχές, έβλεπε τις διαφημίσεις και διαπίστωνε πως τίποτα δεν του ταίριαζε. «Δεν μπορούσα να φορέσω τα ίδια με όλους και αυτό με έκανε να νιώθω άχρηστος. Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. Αντί να τα παρακινούν να κάνουν πιο υγιείς επιλογές, τους λένε πως δεν είναι αρκετά καλοί», λέει χαρακτηριστικά.

Για αυτούς τους λόγους ζητά από τον κόσμο να μποϋκοτάρει τα προϊόντα των εταιρειών που δεν απευθύνονται σε όλους. Η κίνησή του μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 7.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ