Γερμανία και Γαλλία ετοιμάζουν «New deal» για την αντιμετώπιση της ανεργίας - iefimerida.gr

Γερμανία και Γαλλία ετοιμάζουν «New deal» για την αντιμετώπιση της ανεργίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανεργία των νέων δεν προβληματίζει μόνο την Ελλάδα ή τις χώρες του νότου, αλλά όλη την Ευρώπη. Γι αυτό Γερμανία και Γαλλία παίρνουν κοινή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι δύο χώρες μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα χορηγούν πιστώσεις σε επιχειρήσεις που θα απασχολούν νέους σε ηλικία εργαζομένους.

Το γαλλογερμανικό πλάνο αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» σε σημερινό της ρεπορτάζ. Η πρωτοβουλία θα τιτλοφορείται «New Deal για την Ευρώπη» και αναμένεται να παρουσιαστεί από κοινού σε συνέδριο στο Παρίσι. Το σχέδιο, το οποίο προσυπογράφουν μεταξύ άλλων «μεγάλες επιχειρήσεις», προβλέπει τη χορήγηση πιστώσεων «ύψους πολλών δισεκατομμυρίων», από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), σε επιχειρήσεις οι οποίες θα απασχολήσουν ή θα επιμορφώσουν νέους.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πάταξη της ανεργίας των νέων, η οποία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις κυρίως στον «ευρωπαϊκό νότο», η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη δεσμευτεί να χορηγήσει, μέσω του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» από το 2014 έως το 2020 το ποσό των 6 δισ. ευρώ. Η πρωτοβουλία «New Deal για την Ευρώπη», όπως αναφέρεται στη γερμανική εφημερίδα, αναμένεται να λειτουργήσει ως μόχλευση για το ανωτέρω ποσό, μέσω της χορήγησης από την ΕΙΒ εγγυήσεων, ύψους έως και 10 φορές πιο πάνω, φθάνοντας ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ, στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ