Δικάζεται ο Κάρλος -Στο εδώλιο ξανά το σύμβολο της τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Δικάζεται ο Κάρλος -Στο εδώλιο ξανά το σύμβολο της τρομοκρατίας

Δικάζεται ο Κάρλος -Στο εδώλιο ξανά το σύμβολο της τρομοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κάρλος, ο οποίος ήταν επί 20 χρόνια σύμβολο της τρομοκρατίας, δικάζεται και πάλι σήμερα από το εφετείο κακουργημάτων του Παρισιού για τέσσερις επιθέσεις που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους και είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 150.

Ο πρώην υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος με το στρογγυλό πρόσωπο και το λεπτό μουστάκι θα βρεθεί μόνος στο εδώλιο στη διάρκεια της δίκης, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει ως τις 26 Ιουνίου. Το δικαστήριο αποτελείται από δικαστικούς ειδικευμένους στην εκδίκαση «πράξεων τρομοκρατίας».

Ο Βενεζουελανός Κάρλος, ο οποίος καταζητούνταν για καιρό από τις αστυνομίες πολλών χωρών, δεν έχει βγει από τις γαλλικές φυλακές μετά τη σύλληψή του, τον Αύγουστο του 1994 στο Σουδάν.

Καθώς το 1997, έπειτα από μια πρώτη δίκη, κρίθηκε ένοχος για το φόνο, το 1975 στο Παρίσι, τριών ανδρών, δύο από τους οποίους ήταν αστυνομικοί, έχει ήδη καταδικασθεί οριστικά σε ισόβια κάθειρξη.

Το Δεκέμβριο του 2011, η γαλλική δικαιοσύνη τον καταδίκασε και πάλι σε ισόβια για τέσσερις επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 1982 και το 1983 στη Γαλλία και οι οποίες είχαν προκαλέσει το θάνατο 11 ανθρώπων και σχεδόν 150 τραυματίες.

Ο Κάρλος άσκησε έφεση εναντίον αυτής της ετυμηγορίας. Στη διάρκεια των έξι εβδομάδων που είχε διαρκέσει η πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία, είχε αρνηθεί την παραμικρή ανάμιξη στις επιθέσεις αυτές, επιμένοντας πάντως ότι είναι ένας «επαγγελματίας επαναστάτης» και ισχυριζόμενος πως η «μάχη του σκότωσε «1.500 ως 2.000» ανθρώπους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κίνητρο της εκστρατείας επιθέσεων το 1982 - 1983, στις οποίες ο Κάρλος κατηγορείται για συνέργεια, ήταν να επιτευχθεί η απελευθέρωση της γερμανίδας συντρόφου του, της Μαγκνταλένα Κοπ, και του Ελβετού Μπρουνό Μπρεγκέ, αμφοτέρων μελών της οργάνωσής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ