Τσίπρας: Το πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση για αλαζονεία, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως «το πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία».

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, καθώς ο μόνος τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υλοποιήσει την πολιτική της, είναι να την περιορίσει.

Συνεχίζοντας, αναφερόμενος στο θέμα της απεργίας των καθηγητών, προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει διάλογο με τους καθηγητές, κατηγορώντας την παράλληλα για αλαζονεία, η οποία όπως δήλωσε «θα την οδηγήσει σε όλεθρο», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια», ενώ μιλώντας για τα επακόλουθα μιας πιθανής καταγγελίας του μνημονίου, τόνισε πως «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η παρουσία του στην εκδήλωση έχει «θεσμική σημασία» και υποστήριξε ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ