Πρόεδρος ΔΕΗ: Ξεπέρασαν τις 550.000 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Περίπου το 72% από τις 552.223 αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα 181.468 αιτήσεις αφορούν το έτος 2013 και έχουν εγκριθεί σε ποσοστό 68%.

Τα στοιχεία, διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον όλο και περισσότεροι καταναλωτές, αναφέρει το Εθνος.

Στην απάντηση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζέρβο, επισημαίνεται πως μετά τις βελτιώσεις που έγιναν, η έκπτωση αγγίζει το 42% σε σχέση με τις χρεώσεις προς τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, απάντησε εγγράφως ενημερώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των κανονιστικών πράξεων που προβλέπονται από το Ν. 4001/2011 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας και των προστασία των ευάλωτων πελατών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ