Ισπανία: «Γενέθλια» για τους αγανακτισμένους με βροντερό παρών και πάλι στις πλατείες - iefimerida.gr

Ισπανία: «Γενέθλια» για τους αγανακτισμένους με βροντερό παρών και πάλι στις πλατείες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από το ξεκίνημα του κινήματος των αγανακτισμένων στην Ισπανία και οι indignatos το γιόρτασαν με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε περίπου 20 διαφορετικές πόλεις της Ισπανίας.

Με επίκεντρο την εμβληματική Πουέρτα ντελ Σολ όπου κυριάρχησαν τα πλακάτ με το «όχι» στη λιτότητα, οι αγανακτισμένοι βρέθηκαν και πάλι στις επάλξεις για να καταγγείλουν τα σκληρά μέτρα και τις συνέπειες των μνημονίων.

Αν και δεν υπήρξαν επεισόδια η αστυνομία ανέφερε επισήμως ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011, όπου εκατοντάδες πολίτες είχαν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το κίνημα των αγανακτισμένων βρήκε ανταπόκριση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πυροδότησε μια σειρά από διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές περικοπών.

Οι άνεργοι στην Ισπανία ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια με την χώρα να διανύει τον τέταρτο χρόνο ύφεσης.

Το κλίμα δυσαρέσκειας, το οποίο έχει φανεί και στις ογκώδεις διαδηλώσεις που μεσολάβησαν τα δύο χρόνια εναντίον των πακέτων λιτότητας, αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Σε δημοσκόπηση για την El Pais που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται στο 22,5% -στις εκλογές λίγο μετά το «ξέσπασμα» των Αγανακτισμένων, είχε αποσπάσει την αυτοδυναμία με 44,6%.

Καλύτερα όμως δεν τα πηγαίνουν ούτε οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι βρίσκονται στο 20,2% -περίπου μία μονάδα κάτω από τα ποσοστά τους στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ