Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου απαίτησε διπλό κρεβάτι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος την ώρα που αυτός περνάει μέτρα λιτότητας - iefimerida.gr

Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου απαίτησε διπλό κρεβάτι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος την ώρα που αυτός περνάει μέτρα λιτότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ από την πρωτοβουλία της συζύγου του Πρωθυπουργού Σάρας Νετανιάχου, να ζητήσει εγκατάσταση διπλού κρεβατιού στο αεροσκάφος που μετέφερε πρόσφατα το ζεύγος στο Λονδίνο για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το ισραηλινό Δημόσιο χρειάστηκε να πληρώσει για τη συγκεκριμένη παρέμβαση 127.000 δολάρια, την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου καταθέτει προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, δια του υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, πρώην παρουσιαστή της τηλεόρασης, ο οποίος εκλέχτηκε υποσχόμενος να «βγάλει από τη μέγγενη τη μεσαία τάξη».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την αποκάλυψη του κόστους αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός δικαιούται να ξεκουραστεί τη νύχτα, που ακολούθησε ένα φορτωμένο πρόγραμμα λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ ενώ αναμενόταν ανάλογος φόρτος την επόμενη μέρα λόγω των δεκάδων επίσημων επαφών του στη διάρκεια της κηδείας» της Σιδηράς Κυρίας.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν απαράδεκτη την ανακοίνωση του γραφείου του Βενιαμίν Νετανιάχου ενώ οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν.

Το ταξίδι κόστισε συνολικά 427.000 δολάρια, ενώ σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο ένα μικρότερο αεροπλάνο και χωρίς μετατροπές για διπλό κρεβάτι θα κόστιζε 300.000 δολάρια και φέρνει ως παράδειγμα τον 90χρονο Πρόεδρο Σιμόν Πέρες, που ταξίδευσε για 11 ώρες με αεροπλάνο στην πρώτη θέση για επίσκεψη στη Νότια Κορέα, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ