Εταιρικά λογότυπα: Τα κρυφά μηνύματά τους-Πώς ξεκίνησαν και πώς είναι σήμερα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εταιρικά λογότυπα: Τα κρυφά μηνύματά τους-Πώς ξεκίνησαν και πώς είναι σήμερα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, το λογότυπο μιας εταιρείας «μιλάει» στον εγκέφαλό σας με πολύ περισσότερους τρόπους απ' ό,τι νομίζετε και αντιλαμβάνεστε.

Η σύγχρονη τέχνη του λογότυπου έχει έναν βασικό κανόνα: την αναγνωρισιμότητα. Που σημαίνει αφενός ότι αυτό δεν πρέπει να είναι περίπλοκο, αφετέρου ότι το οπτικό περιεχόμενό του πρέπει να σχετίζεται άμεσα με την εταιρεία.

Γι' αυτό το λόγο, τα σύγχρονα λογότυπα τείνουν προς την ωμή απλότητα.

Μία προσεκτικότερη ματιά, όμως, αποκαλύπτει ότι ακόμη και πίσω ή μέσα από την απλότητα οι τακτικές μάρκετινγκ μπορούν εξίσου να κάνουν τη δουλειά τους.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Εταιρικά λογότυπα: Τα κρυφά μηνύματά τους-Πώς ξεκίνησαν και πώς είναι σήμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ένα παράδειγμα ευφυούς διπλού μηνύματος: τόξο που μεταβαίνει από το a στο z (στο ελληνικό αλφάβητο: από το α στο ω), υποδεικνύοντας έτσι την ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορεί κανείς να βρει στο γνωστό ιστότοπο, αλλά και τόξο-χαμόγελο καταναλωτικής ικανοποίησης.

H καμπάνια του γνωστού αναψυκτικού στη Δανία αποκαλύπτει μέσα από προσεκτικότερη παρατήρηση τη σημαία της χώρας.

Ένα από τα ωραιότερα λογότυπα, το οποίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την πολυπλοκότητα μέσα στην απλότητα και τούμπαλιν, για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κολοσσός παντρεύει την αναλογική με την ψηφιακή τεχνολογία: το VA είναι σχεδιασμένο με τη μορφή αναλογικού κύματος και το ΙΟ με τη μορφή ψηφιακού δυαδικού κώδικα.

Βλέπει κανείς την αρκούδα που χορεύει, φόρο τιμής στην πατρίδα του προϊόντος, Ελβετία;

Γύρος της Γαλλίας. Μείζον ποδηλατικό δρώμενο με λογότυπο που περιέχει τη φιγούρα ενός ποδηλάτη.

Ακολουθούν μερικά άλλα σημαντικά λογότυπα παγκοσμίως αναγνωρίσιμων εταιρειών, όπως αυτά ήταν στην αρχική τους μορφή (στο ξεκίνημα των εταιρειών) και όπως έχουν μετεξελιχθεί σήμερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ