«Κλείνει» το καταστατικό και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει συνεδρίου - iefimerida.gr

«Κλείνει» το καταστατικό και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει συνεδρίου

«Κλείνει» το καταστατικό και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για θέσεις και καταστατικό καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη βδομάδα που μας έρχεται, θέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις βάσεις ενός κόμματος που « θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής και στις ανάγκες της κοινωνίας», όπως επισημαίνει στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται- εκτός απροόπτου- τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθούν τα κείμενα θέσεων και καταστατικού, προκειμένου να πάρουν και την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει το επόμενο σαββατοκύριακο.

Στόχος είναι να υπάρξει ένα τελικό κείμενο που θα «παντρεύει» την Ιδρυτική Διακήρυξη αλλά και τη θεώρηση του κόμματος στα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παράγραφος που αφορά στο νόμισμα, αφού γίνεται προσπάθεια να ικανοποιηθεί μία ευρεία γκάμα απόψεων, με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη να κατεβάζει αύριο ξεχωριστό-εναλλακτικό κείμενο με διαφορετικές θέσεις για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου θέλει να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά προς το συνέδριο ενωτικά, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, με τους «Ενεργούς Πολίτες» του Μανώλη Γλέζου και την ΚΕΔΑ, να υπεραμύνονται της διατήρησης των συνιστωσών, ενώ αύριο, όπως και την Τρίτη θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις από το 9μελές όργανο και τη συντονιστική γραμματεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ