Τέλος στο άγχος – Ρομπότ ανιχνεύει εάν μυρίζει η αναπνοή μας [βίντεο] - iefimerida.gr

Τέλος στο άγχος – Ρομπότ ανιχνεύει εάν μυρίζει η αναπνοή μας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί σε δυσάρεστη θέση επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι η αναπνοή μας δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκια και προκαλεί στους γύρω αμηχανία, αλλά και ενόχληση, ενώ αρκετά πρώτα ραντεβού έχουν πάει στραβά για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ωστόσο, πλέον την «βρωμοδουλειά» την κάνει άλλος και συγκεκριμένα ένα ειδικά διαμορφωμένο ρομπότ.

Η ιαπωνική εταιρεία Crazy Labo μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας δημιούργησαν ένα ρομπότ που μοιάζει με ένα γυναικείο κεφάλι και ανιχνεύει την αναπνοή μας προειδοποιώντας για τυχόν καταστάσεις δυσοσμίας.

Η χρήση είναι πολύ απλή, πλησιάζουμε το πρόσωπο και αυτό βαθμολογεί τη αναπνοή μας με βάση μια κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα.

Οταν όλα είναι εντάξει το «κεφάλι» για επιβράβευση βάζει τη μύτη του μέσα στο στόμα μας, αλλά όταν η κατάσταση είναι... εκτός ελέγχου το ρομπότ λιποθυμάει χτυπώντας, ουσιαστικά καμπανάκι κινδύνου.

Το όνομά του είναι Καόρι, που σημαίνει «μυρωδιά», ενώ έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί μας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με ένα μεγαλοπρεπές «Μπλιάχ» ή με θανατηφόρες ατάκες του στυλ «φύγε, δεν μπορώ να αντέξω» και άλλα τέτοια συναφή.

Μάλιστα η ίδια εταιρεία χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να κατασκευάσει έναν «κακό σκύλο» ο οποίος μυρίζει τα πόδια μας και πράττει... αναλόγως σε «μυρωδάτες» περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ