Στοιχεία σοκ από τον εμφύλιο στη Συρία: 4,2 εκατ. οι εκτοπισμένοι, 80.000 οι νεκροί - iefimerida.gr

Στοιχεία σοκ από τον εμφύλιο στη Συρία: 4,2 εκατ. οι εκτοπισμένοι, 80.000 οι νεκροί

Στοιχεία σοκ στη Συρία: 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την εμφύλια διαμάχη που σπαράζει τη Συρία και τους κατοίκους της, από τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπερβαίνουν σαφώς τις 80 χιλιάδες οι νεκροί, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι άοπλοι κάτοικοι.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ επισήμανε σήμερα από την πλευρά του ότι, ο συριακός εμφύλιος πόλεμος έχει εξαναγκάσει 4,2 εκατομμύρια πολίτες να εκτοπιστούν: από αυτούς 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι είναι πια πρόσφυγες σε γειτονικές με τη Συρία χώρες, όπως η Ιορδανία, η Τουρκία ή ο Λίβανος.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των εκτοπισμένων εντοπίζεται στο Χαλέπι, όπου ανέρχεται σε 1,25 εκατ., ενώ ακολουθεί η ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού, όπου από τις συγκρούσεις έχουν εκτοπιστεί περίπου 700.000 πολίτες.

Η βοήθεια προς τους εκτοπισμένους δύσκολα περνά από τις γραμμές των συγκρούσεων και οι συριακές αρχές συνεχίζουν να απορρίπτουν τα αιτήματα του ΟΗΕ να εισέρχεται απευθείας η βοήθεια από την Τουρκία για τον επισιτισμό των εσωτερικά εκτοπισμένων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ