Ο μεγάλος τελικός του μπάσκετ για τον Ολυμπιακό το βράδυ στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Ο μεγάλος τελικός του μπάσκετ για τον Ολυμπιακό το βράδυ στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του ακόμη 500 φιλάθλους, που καταφθάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για να στηρίξουν την ομάδα του Πειραιά στον τελικό της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο κλειστό "O2".

Όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες εκτός Ελλάδας αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στον τελικό. Συνολικά, δηλαδή, 3.500 φίλαθλοι θα είναι στο γήπεδο αύριο στις 22:00, όταν έχει προγραμματιστεί το τζάμπολ της καταληκτικής αναμέτρησης της διοργάνωσης. H KAE μάλιστα ενημέρωσε πως εξασφάλισε επιπλέον εισιτήρια από τους διοργανωτές για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Ελλήνων φιλάθλων, που ανυπομονούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον τελικό με τη Ρεάλ.

Στον Ολυμπιακό ευελπιστούν όλοι πως μέσα στο τσάρτερ που θα τους μεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Μαϊου (αναχώρηση 15:00 ώρα Ελλάδας από το αεροδρόμιο Gatwick) θα βρίσκεται και το βαρύτιμο τρόπαιο, τρίτο στην ιστορία του Ολυμπιακού και δεύτερο διαδοχικό.

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε πως το "run 'n' gun" παιχνίδι ευνοεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και γι΄ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ξέρουν πότε θα τρέξουν και πότε όχι στον τελικό με τη «Βασίλισσα».

«Χθες δείξαμε... ό,τι δείξαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και είμαστε τώρα ένα ματς μακριά από το τρόπαιο. Η Ρεάλ είναι μία σπουδαία ομάδα, το απέδειξε χθες, έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα παρότι βρέθηκε δύο φορές να ακολουθεί με διαφορά πάνω από 10 πόντους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη συγκέντρωση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάμε ένα παιχνίδι και σε υψηλό και σε χαμηλό ρυθμό. Αύριο πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να ξέρουμε πότε θα τρέξουμε και πότε θα πάμε σε "σετ" παιχνίδι. Είναι τελείως διαφορετικός αγώνας από τον ημιτελικό. Με την ΤΣΣΚΑ έπρεπε απλά να τρέξουμε, τώρα πρέπει να ξέρουμε πότε θα τρέξουμε. Να μην τρέχουμε σαν παλαβοί και πάμε σε ένα "run 'n' gun" παιχνίδι που είναι σίγουρο ότι τους βολεύει πιο πολύ. Δεν νομίζω πως η Ρεάλ έχει υπεροπλία στα γκαρντ. Η Ρεάλ είναι πρώτη στο επιθετικό ριμπάουντ σε όλη την Ευρωλίγκα. Δεν μπορούμε να εστιάσουμε μόνο στα γκαρντ. Είναι μία πλήρης ομάδα, μέσα κι έξω. Η Ρεάλ παίζει με περισσότερη ενέργεια από την ΤΣΣΚΑ. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που παίζει τα off screen με τον Κάρολ και τον Φερνάντεθ, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στον ημιτελικό και αυτούς που θα έρθουν για τον τελικό. Παρά την κρίση στην Ελλάδα, κάνουν ένα από τα πιο ακριβά ταξίδια στην Ευρώπη για να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τους κάνουμε ευτυχισμένους», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά.

Στο τέλος, ο Σπανούλης μετά από σχετική ερώτηση, με διάθεση χιούμορ δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα κόψει το μούσι ακόμη κι αν κατακτήσει το τρίτο προσωπικό τρόπαιο Ευρωλίγκας, ενώ είπε πως δεν αποκλείεται να πάνε για... τέταρτο παιδί με τη σύζυγό του (είναι έγκυος στον τρίτο γιο), λέγοντας όμως: «Ας έρθει βέβαια πρώτα το τρίτο και μετά δεν αποκλείεται και το τέταρτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ