Τα αγκάθια για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Τα αγκάθια για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις αναμένεται να βρεθεί η κυβέρνηση καθώς ο χρόνος για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο πιέζει ασφυκτικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει έξι αγκάθια στο δρόμο προς τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και με προβλήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας

Η μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων αναμένεται να είναι οι οργανισμοί που θα καταργηθούν διότι ο χρόνος πιέζει και οι αξιολογήσεις δε μπορούν να γίνουν σε ένα μήνα.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι των επιόρκων απέδωσε ιδεολογικά, καθώς η κοινή γνώμη δεν συμφωνεί να μείνουν και να πληρώνονται από το Δημόσιο όσοι πάτησαν τον όρκο του υπαλλήλου. Απέτυχε όμως στην εφαρμογή του, αφού απαιτείται τελεσίδικη απόφαση για την ενοχή των υπό κατηγορία υπαλλήλων κι αυτή δε μπορεί να παρθεί όσο εξπρές κι αν γίνουν οι διαδικασίες απονομής πειθαρχικού δικαίου, νωρίτερα από δύο μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα χωρίς αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να βρεθούν οι ακατάλληλοι και κοπανατζήδες δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε πολύ περισσότερο όσοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στο διορισμό τους.

Νομικό θέμα αναμένεται να τεθεί με την κατάργηση των οργανισμών καθώς η ιδρυτική λειτουργία όλων των οργανισμών προβλέπεται με συγκεκριμένους νόμους.

Επίσης δεν μπορεί να καταργηθούν συλλήβδην θέσεις σε δημοσίους φορείς με μια απλή υπουργική απόφαση αλλά πρέπει να υπάρξει νομοθετική διαδικασία που θα περάσει μέσα από τη Βουλή.

Τέλος , η κατάργηση μιας θέσης, όταν στη συνέχεια προβλέπεται η επανασύστασή της για να προσληφθεί νέος υπάλληλος θεωρείται προσχηματική, αφού στην ουσία πρόκειται για αντικατάσταση ενός υπαλλήλου από έναν άλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ