Βαρθολομαίος: «Δεν φοβόμαστε, πιστεύουμε στο Θεό που μας προστατεύει...»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σχέδιο δολοφονίας του, τονίζοντας πως δεν φοβάται, καθώς υπάρχει ο Θεός που τον προστατεύει.

«Δε φοβόμαστε, πιστεύουμε στον Θεό που μας προστατεύει και στις αρχές που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Προστασία του Βαρθολομαίου ζητεί ο Δημήτριος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, με επιστολή του που έστειλε στον Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να ασκήσει την επιρροή του προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρει πως «μόλις έγιναν γνωστά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που αφορούν σχέδιο δολοφονίας του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντάς τον να ασκήσει τις καλές υπηρεσίες της θέσεώς του για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Παναγιωτάτου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ