ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς 'χαϊδεύει' τη Χρυσή Αυγή αλλά είναι σκληρός στους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο» - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς 'χαϊδεύει' τη Χρυσή Αυγή αλλά είναι σκληρός στους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς χαϊδεύει τα αυτιά της Χρυσής Αυγής αλλά είναι σκληρός στους κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του τόσο στο θέμα με την απεργία των εκπαιδευτικών, όσο και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, άσκησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, αποσύρει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας χαϊδεύοντας τα αυτιά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει προληπτικά τους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνεται ότι «ο κ. Σαμαράς είναι άτεγκτος και σκληρός στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και στους εκφραστές της εντός και εκτός κυβέρνησης».

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας επιλέγοντας συνεχώς την επιστράτευση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, αρνούμενη το διάλογο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η καταστροφική μνημονιακή πολιτική βλάπτει σοβαρά τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία» και τονίζει ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο που επιβάλλει η επικίνδυνη τρικομματική κυβέρνηση».

Σε άλλη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην οικονομία και τον προϋπολογισμό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιστρατεύει τη δημιουργική λογιστική για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αν και η κυβέρνηση «επιστρατεύει» τη δημιουργική λογιστική δεν καταφέρνει ούτε και με αυτό τον τρόπο να εμφανίσει το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Οσο δε για τους προχθεσινούς πανηγυρισμούς για τη μείωση της ανεργίας μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν μετά τα νέα στοιχεία για την αύξησή της. Το μόνο που μπορεί να παρουσιάσει η μνημονιακή πολιτική είναι περαιτέρω ύφεση και αύξηση της ανεργίας σε ένα συνεχόμενο σπιράλ θανάτου για την κοινωνία και την οικονομία. Η καθημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση διαψεύδεται οικτρά από την ίδια την πραγματικότητα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ