Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το πάρει; Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης «παλεύουν» για την... κούπα - iefimerida.gr

Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το πάρει; Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης «παλεύουν» για την... κούπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα κάνει ο Ολυμπιακός το, για πολλούς, αυτονόητο ή ο Αστέρας θα ολοκληρώσει την εκπληκτική του πορεία με την κατάκτηση του Κυπέλλου; Θα το μάθουμε σήμερα το βράδυ οπότε πραγματοποιείται (20:30, ΑΝΤ1, ΟΤΕ TV) στο ΟΑΚΑ ο τελικός της διοργάνωσης.

Λόγος για το ποιος είναι το φαβορί δεν πρέπει να γίνεται, αφού ο Ολυμπιακός μολονότι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σχεδόν σε κανένα σημείο της σεζόν είναι η πιο δυνατή ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας Τρίπολης που με αργά, αλλά σταθερά βήματα οδεύει προς την καθιέρωσή του, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνεται πως δεν έχει ελπίδα. Η ομάδα της Αρκαδίας, άλλωστε, έχει δείξει πως τα καταφέρνει πολύ καλά με τους... μεγάλους. Δεν είναι τυχαίο ότι στον ημιτελικό απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Αυτή η ξεκάθαρη σχέση φαβορί και αουτσάιντερ είναι το όπλο τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν την εμπειρία της μεγάλης ομάδας που ξέρει πως να κερδίζει τρόπαια, αλλά έχουν και την πίεση πως αν χάσουν το Κύπελλο όλοι θα μιλούν παταγώδη αποτυχία. Και ο Μίτσελ θα πρέπει να αισθάνεται άβολα στην καρέκλα του προπονητή.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Αβράαμ Παπαδόπουλο και αναμένεται να ξεκινήσει τους: Κάρολ, Μοντέστο (δεξί μπακ), Κοντρέρας, Μανωλά (στόπερ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Φέισα, Μανιάτη (αμυντικά χαφ), Μασάντο (επιτελικός), Αμπντούν (δεξί εξτρέμ), Φουστέρ (αριστερό εξτρέμ), Μήτρογλου (σέντερ φορ).

Ο Αστέρας έρχεται στο ΟΑΚΑ χωρίς άγχος και πίεση. Με στόχο να παίξει το ποδόσφαιρο που έστρεψε πολλά κεφάλια προς Τρίπολη μεριά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το θέμα είναι αν οι άμαθοι σε τέτοιες συνθήκες και τέτοια ματς παίκτες του θα μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος και τις γεμάτες εξέδρες ενός μεγάλου γηπέδου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, αλλά με κατάκτηση του Κυπέλλου θα πάρει το λεγόμενο «καλό» εισιτήριο για το Europa League αποφεύγοντας τους προκριματικούς του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Ο Αστέρας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παραταχθεί με τους: Φούλοπ, Τσαμπούρη (δεξί μπακ), Πιπίνη (αριστερό μπακ), Σανκαρέ, Κουρμπέλη (στόπερ), Ουσέρο, Κοντοέ (αμυντικά χαφ), Ράγιος (επιτελικός) Ντε Μπλάσις (αριστερό εξτρέμ) Ναβάρο (δεξί εξτρεμ), Περόνε (σέντερ φορ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ