Νεκρός μετά από συμπλοκή σε μπαρ του Μεξικού ο εγγονός του Μάλκομ Χ - iefimerida.gr

Νεκρός μετά από συμπλοκή σε μπαρ του Μεξικού ο εγγονός του Μάλκομ Χ

Νεκρός μετά από συμπλοκή σε μπαρ του Μεξικού ο εγγονός του Μάλκομ Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε μπαρ του Μεξικού έπεσε ο εγγονός του Αμερικανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάλκομ Χ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1965.

Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού, ο 29χρνος Μάλκολμ Σαμπάζ, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε ένα μπαρ και κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Μάλκομ Σαμπάζ ήταν ο γιος του Κουεμπίλα Σαμπάζ, δευτερότοκου γιου του θρυλικού έγχρωμου ακτιβιστή Malcolm X,(κατά κόσμον Ελ-Χατζ Μαλίκ Ελ-Σαμπάζ) ο οποίος αποτέλεσε μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του αγώνα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O 29χρονος εγγονός του Μάλκομ Χ είχε επανειλημμένως απασχολήσει την αστυνομία καθώς σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμό του σπιτιού της γιαγιάς του, η οποία και πέθανε από τα εγκαύματα.

Πρόσφατα ο Σαμπάζ έγραψε τα απομνημονεύματά του, τα οποία υποστήριζε ότι είναι η προσωπική του συμβολή στην καταπολέμηση της βίας των νέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ