Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Σχεδιάζουν να δώσουν τις πανελλαδικές στους πανεπιστημιακούς» [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Σχεδιάζουν να δώσουν τις πανελλαδικές στους πανεπιστημιακούς» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης τόνισε ότι θα είναι μια αρνητική εξέλιξη και ένα ολίσθημα σε καταστάσεις που δεν είναι δημοκρατικές.

Ο κ. Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι υπάρχουν καθηγητές που ζουν από τις συντάξεις των γονιών τους, ενώ μίλησε και για απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, κάνοντας λόγο για επιθυμία της κυβέρνησης να... δώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις στους πανεπιστημιακούς. Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε «και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών».

«Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί "σημαδεύουν" τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς», είπε ο κ. Παπαχρήστος και συνέχισε: «Ο,τι είχε σχεδιάσει η κυρία Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη. Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κυρία Διαμαντοπούλου; Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία εις βάρος των καθηγητών. Τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχουμε κάνει απεργία στις πανελλαδικές γιατί είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους υπουργούς που περνάνε ανά δύο - τρία χρόνια στο κάθε υπουργείο».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών:

«629 ευρώ είναι ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, επιπροσθέτως, εμείς δεν έχουμε οικονομικό αίτημα. Μας αυξάνουν δύο ώρες το ωράριο. Δεν ζητάμε ούτε να μην αυξηθεί το ωράριο, ούτε αύξηση των χρημάτων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, με το να δίνονται παραπάνω ώρες σε καθηγητές δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ