Ανησυχία στο Φανάρι για το σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου - iefimerida.gr

Ανησυχία στο Φανάρι για το σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμός κι ανησυχία επικρατεί στο Φανάρι μετά την αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ανήμερα της επετείου άλωσης της Πόλης.

Στο Πατριαρχείο κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά δεν κρύβουν την αμηχανία τους, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που βγαίνει στη δημοσιότητα απόπειρα δολοφονίας κατά του Βαρθολομαίου.

Στο Φανάρι φοβούνται πως πως το νέο σχέδιο που ερευνάται από την αστυνομία ενδεχομένως σχετίζεται με την παρατηρούμενη έξαρση του εθνικιστικού φανατισμού στην τουρκική κοινωνία. Ο προβληματισμός αυτός επιτείνεται από το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ως υπεύθυνος του της απόπειρας φαίνεται πως σχετίζεται με εθνικιστικούς κύκλους, ενώ κατά καιρούς λέγεται ότι έχει διατυπώσει ακραίες θέσεις που έχουν ιδιαίτερη απήχηση σε οργανώσεις, όπως αυτή των «Γκρίζων Λύκων».

Αλλο ένα γεγονός που προκαλεί ανησυχία είναι η ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διαδηλώσεις εθνικιστικών οργανώσεων έξω από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου πολλές φορές οι συμμετέχοντες έφτασαν στο σημείο να κάψουν ομοιώματα με το φωτογραφία του κ. Βαρθολομαίου.

Τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις στην έρευνα της υπόθεσης παρακολουθούν στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Τουρκία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια ανώνυμη επιστολή που έφθασε στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καισάρειας με την οποία ενημερωνόταν σχετικά με τον τόπο και το χρόνο της πιθανολογούμενης απόπειρας δολοφονίας. Σύμφωνα με την επιστολή, ο Serdar Α. κατονομάζονταν ως ο εγκέφαλος της απόπειρας, ο οποίος και συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος, υποστηρίζει ότι η Αστυνομία αναζητεί δυο ακόμα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τουρκικές αρχές αποκαλύπτουν σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η υπόθεση πλέον μπαίνει στο φάκελο έρευνας δολοφονιών μη μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών στην Τουρκία που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση «Εργκένεκον», ένα ύποπτο εγκληματικό δίκτυο που κατηγορείται για συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ