Σπανούλης: Πρέπει να πάρουμε το τρόπαιο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος - iefimerida.gr

Σπανούλης: Πρέπει να πάρουμε το τρόπαιο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Σπανούλης: Πρέπει να πάρουμε το τρόπαιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτα ικανοποιημένοι από το παιχνίδι που έκαναν κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού που τους χάρισε την πρόκριση για τον τελικό.

Ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης, που οδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες τους στη νίκη, ανέφερε πως έμεινε «έκπληκτος» από την άμυνα που έπαιξε η ομάδα, κόντρα σε μια αρκετά ποιοτική ομάδα.

«Πραγματικά κι εγώ έχω μείνει έκπληκτος με την άμυνα που έχουμε παίξει. Μία φανταστική άμυνα. Βγάλαμε όλο το είναι μας, όλο το πάθος μας στην άμυνα» σημείωσε και υπογράμμισε όταν ο συμπαίκτης του Πέρο Αντιτς του ζήτησε να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο: «Εδώ που έχουμε φτάσει τώρα, πρέπει να το πάρουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτά τα παιχνίδια πρώτα τα κερδίζουν οι άμυνες. Η άμυνά μας σήμερα με όποιον και να παίζαμε δεν είχε τύχη. Ήταν μία καταπληκτική άμυνα. Παίζαμε με πολύ μεγαλύτερα κορμιά και καταφέραμε και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, τα πάντα. Ίσως λίγο εγώ τα χάλασα με τα σουτ μου, αλλά ελπίζω να μου μπουν στον τελικό. Πέρα από την πλάκα, όλα τα παιδιά ήταν εκπληκτικά. Δείξαμε σοβαρότητα και στο τέλος. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος και δύσκολα θα γύριζε αυτό το παιχνίδι».

Για τον τελικό της Κυριακής, ο V-Span ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως «για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Δεν υπάρχει επιλογή. Αυτό θα κάνουμε και στον τελικό, είτε αντίπαλός μας είναι η Ρεάλ, είτε η Μπαρτσελόνα».

Ο Σκοπιανός φόργουορντ του Ολυμπιακού, εστίασε στην ομαδικότητα με την οποία αγωνίζονται οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Είμαστε το καλύτερο γκρουπ τύπων στην Ευρώπη! Κανείς δεν έχει καλύτερη πνευματική ικανότητα από εμάς. Έχει να κάνει με την ομάδα, να παίζουμε μαζί, είμαστε αδέρφια. Πάντα παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Αυτό είναι το μυστικό μας. Είχαμε τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ γι' αυτό το ματς, ίσως όμως αυτό να σήμαινε έξτρα κίνητρο για εμάς. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι σχεδόν για όλο το 40λεπτο».

Από την πλευρά του, ο καλύτερος παίκτης της σημερινής αναμέτρησης Κάιλ Χάινς τόνισε πως «κλειδί» ήταν η αμυντική προσπάθεια που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». «Ο προπονητής μας έδωσε ένα εξαιρετικό πλάνο για να παίξουμε. Ήταν σπουδαία η προσπάθεια όλων. Όλοι όσοι πάτησαν το παρκέ έπαιξαν ως ομάδα. Όλοι αγωνίστηκαν σύμφωνα με τον ρόλο τους. Ίσως αν συνυπολογίσουμε και τις καταστάσεις να κάναμε το καλύτερο αμυντικό ματς παιχνίδι αυτή τη σεζόν» ανέφερε ο Αμερικανός σέντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ