Οι επιδράσεις που έχει στον οργανισμό ένα τσιγάρο πριν τον ύπνο - iefimerida.gr

Οι επιδράσεις που έχει στον οργανισμό ένα τσιγάρο πριν τον ύπνο

Οι επιδράσεις που έχει στον οργανισμό ένα τσιγάρο πριν τον ύπνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oλοι, καπνιστές και μη, γνωρίζουν τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος. Μια νέα έρευνα φέρνει στο φως και μια ακόμη επίδραση που έχει το τσιγάρο: Κάνει τους καπνιστές να χάνουν τον ύπνο τους!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας γερμανικής επιστημονικής έρευνας οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν.

Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Καριτέ του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού «Addiction Biology», μελέτησαν την επίδραση που έχει το κάπνισμα στον ύπνο με τη βοήθεια 2.000 εθελοντών.

Οπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, ενώ το 28% ανέφεραν ότι έχουν διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Από την άλλη πλευρά μόνο ένα ποσοστό 7% των μη καπνιστών δήλωσε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί παραπάνω από έξιε ώρες και μόνο ένα 19% ότι έχει διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.

Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ