Κι όμως ζει μετά από σπάσιμο αυχένα, 4 ανακοπές, βαριά πνευμονία, σπάνια λοίμωξη και καρκίνο των όρχεων - iefimerida.gr

Κι όμως ζει μετά από σπάσιμο αυχένα, 4 ανακοπές, βαριά πνευμονία, σπάνια λοίμωξη και καρκίνο των όρχεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία του 25χρονου Μάθιου Χάκσλεϊ, που έφθασε ένα βήμα πριν από το θάνατο 8 φορές στη ζωή του, όταν έσπασε τον αυχένα του, έπαθε τέσσερις ανακοπές καρδιάς, νίκησε έναν ανθεκτικό στα αντιβιοτικά χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο, χτυπήθηκε από βαριά πνευμονία και εν συνεχεία από τον καρκίνο, είναι πραγματικά απίστευτη και δικαιολογημένα κάνει το γύρο του κόσμου συγκινώντας αλλά και δίνοντας σε όλους ένα μεγάλο μάθημα: Δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω.

Οι περιπέτειες του Μάθιου Χάκσλεϊ ξεκίνησαν το 2011 όταν πήγε για μπάνιο με τους φίλους του σε παραλία της Ιρλανδίας. Τότε μια λάθος εκτίμηση παραλίγο να του στερήσει -για πρώτη φορά- τη ζωή. Θεωρώντας ότι το σημείο που θα έκανε τη βουτιά του ήταν αρκετά βαθύ για να βουτήξει με το κεφάλι, πήρε φόρα και έπεσε. Ομως, το σημείο ήταν τελικά ρηχό με αποτέλεσμα ο νεαρός Βρετανός να σπάσει τον πέμπτο σπόνδυλο του αυχένα του. Και όχι μόνο. Τότε, τα πνευμόνια του γέμισαν νερό και η καρδιά του σταμάτησε.

Συγκεκριμένα, έπαθε τρεις ανακοπές, από τις οποίες τον συνέφεραν αρχικά οι φίλοι του και στη συνέχεια οι διασώστες. Βέβαια, έπεσε σε κώμα για πέντε εβδομάδες.

Οταν συνήλθε ήταν εντελώς παράλυτος, έβλεπε μόνο ασπρόμαυρα σχήματα και μπορούσε να επικοινωνήσει μόνο βλεφαρίζοντας και βγάζοντας τη γλώσσα του προς τα έξω.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του και ενώ ο οργανισμός του ήταν πολύ αδύναμος μολύνθηκε από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA), μια συνηθισμένη, αλλά άκρως επικίνδυνη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Οι περιπέτειές του δεν τελείωσαν, όμως, εκεί. Εκτός από τη λοίμωξη, λίγο αργότερα προσβλήθηκε και από βαριά πνευμονία.

Το μεγαλύτερο πλήγμα, όμως, ήρθε λίγο αργότερα και μόλις είχε καταφέρει να κάνει τα πρώτα του βήματα, όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο των όρχεων.

«Εχω περάσει πολλά και ένα έχω μάθει: ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω, αλλά να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε», είναι η συμβουλή που δίνει σε όλους ο Μάθιου Χάκσλεϊ μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες που πέρασε.

Τώρα ετοιμάζεται να τρέξει ως ερασιτέχνης τριαθλητής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ