Συνολικά 80.000 άνθρωποι θέλουν να συμμετάσχουν σε σχέδιο εταιρείας για αποίκιση του Άρη - iefimerida.gr

Συνολικά 80.000 άνθρωποι θέλουν να συμμετάσχουν σε σχέδιο εταιρείας για αποίκιση του Άρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται ιδιαίτερα φιλόδοξο ή ακόμη και ουτοπικό πλάνο. Κι όμως, στο άκουσμα της είδησης πως μία ολλανδική εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει αποικία στον Άρη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν και υπέβαλλαν αίτηση για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα!

Η εταιρεία κοινοποίησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες το σχέδιο που θέλει την αποστολή ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη το 2022. Ταξίδι που θα είναι χωρίς επιστροφή, όπως διευκρινίστηκε, καθώς είναι άγνωστες οι συνέπειες που θα υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό έπειτα από την παραμονή στον Άρη.

Μόνο αποτρεπτικός παράγοντας όμως δεν ήταν αυτή η προειδοποίηση, καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες περισσότεροι από 78.000 άνθρωποι κατέθεσαν αίτηση για να γίνουν οι πρώτοι... μετανάστες στον κόκκινο πλανήτη. Η εταιρεία εκτιμά πως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, στις 31 Αυγούστου, οι ενδιαφερόμενοι θα φτάσουν τους 500.000. «Φαίνεται πως θα γίνει η πιο επιθυμητή δουλειά στην ιστορία!», είπε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Μπας Λάνσντορπ.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις, στον Άρη δεν θα πάει κανείς για διακοπές. Η καθημερινότητα θα περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής - για παράδειγμα δημιουργία θερμοκηπίων - συντήρηση του συστήματος διαβίωσης αλλά και έρευνα για το κλίμα και την γεωλογική ιστορία του πλανήτη. Όλα αυτά σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, χωρίς οξυγόνο και θερμοκρασίες που φτάνουν τους -87 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν αναζητά υποψήφιους με συγκεκριμένα προσόντα, αλλά για ανθρώπους με «βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, προθυμία να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν υγιείς σχέσεις, που προσαρμόζονται εύκολα, είναι περίεργοι και δημιουργικοί». Άλλωστε, οι υποψήφιοι θα εκπαιδευθούν για οχτώ χρόνια πριν αφήσουν πίσω τους - για πάντα - την Γη.

Αυτοί που ήδη έχουν καταθέσει αίτηση - προέρχονται από 120 χώρες αλλά στην πλειονότητά τους είναι Αμερικανοί - «ανέβασαν» από ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρείας εξηγώντας γιατί θεωρούν πως είναι κατάλληλοι για αυτή την αποστολή.

Πάνω απ' όλα βέβαια, θα πρέπει να είναι ικανοί να συγκεντρώσουν χρήματα. Η εταιρεία χρειάζεται 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποστολή και ελπίζει τα περισσότερα να προέλθουν από ένα ριάλιτι που θα δείχνει την προετοιμασία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Παράλληλα βασίζονται και σε δωρεές, αλλά έχουν δρόμο ακόμη. Μέχρι τώρα έχουν φτάσει στα 84.121 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ