Μίτσελ: «Είμαστε φαβορί, πάμε για το νταμπλ» - Τσιώλης: «Ζούμε το όνειρό μας» - iefimerida.gr

Μίτσελ: «Είμαστε φαβορί, πάμε για το νταμπλ» - Τσιώλης: «Ζούμε το όνειρό μας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη μία η υποχρέωση για τη νίκη κι από την άλλη η ελπίδα για το όνειρο. Ο Ολυμπιακός αναμετράται αύριο με τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν το στίγμα τους στη συνέντευξη Τύπου.«Σεβόμαστε τον αντίπαλο και ξέρουμε τη σημασία του αγώνα», είπε ο Μίτσελ, ο οποίος μόλις χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνέχισε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εχουμε αποφασίσει πως θα παίξουμε, ποια πλάνα θα έχουμε και ποιοι θα είναι στον πάγκο. Νοιώθω πάντα υποχρέωση να κερδίζω όταν παίζω και μου αρέσει που είμαστε φαβορί, διότι αυτό δείχνει ότι είμαστε καλοί. Εχουμε απέναντι μας μια καταπληκτική ομάδα που έχει ίδιο στόχο με εμάς. Οποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε μόνο την ιστορία και τη φανέλα, κάνει λάθος. Προσωπικά θέλω πολύ να κερδίσω το νταμπλ γιατί στην καριέρα μου -και ω ποδοσφαιριστής- μόνο μια φορά έχω έχω καταφέρει. Είναι καλή ευκαιρία να δείξουμε την κλάση του συλλόγου και ποιο είναι το μέλλον μας. Να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα".

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Μανιάτης είπε: «Θέλουμε το νταμπλ για εμάς και για τον κόσμο. Εφέτος δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε. Ολοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αύριο πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο. Είναι κίνητρο το νταμπλ. Όλοι οι παίκτες το θέλουμε. Και για εμένα είναι στόχος και θέλω να παίρνω πολλά τρόπαια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συνεπής σε κάθε τελικό και να κατακτά κάθε Κύπελλο και κάθε πρωτάθλημα.

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αστέρας έχει τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από εμάς. Πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο και όχι να κοιτάξουμε το θέαμα. Δεν είναι ώρα αύριο να κοιτάξουμε το θέαμα. Το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε να το παίζουμε τη νέα χρονιά με τον προπονητή μας».

«Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία μας»

Συνειδητοποιημένος για τη σημασία του αγώνα και τη δυσκολία του έργου της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Σάκης Τσιώλης. «Είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, μιας ομάδας που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο Ελληνας τεχνικός και συνέχισε: «Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να απολαύσουν το ταξίδι, να μην έχουν άγχος και να απολαύσουν το παιχνίδι. Να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε. Εχουμε δώσει καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε. Εχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι. Αν το πάρουμε θα γυρίσουμε Τρίπολη. Μακάρι να έρθει αυτή η στιγμή. Μετά θα αρχίσουν οι χοροί και οι γιορτές για τις επιτυχίες μας. Ο τελικός έχει σχέση με το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ γιατί αν το κατακτήσουμε θα έχουμε περάσει δύο γύρους στην Ευρώπη.

«Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντι-ποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Ρόμπσον -τον οποίο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει χαρακτηρίσει κορυφαίο τεχνικό- είχε πει ότι πάντα ο προπονητής πρέπει να έχει και μία 2η σκέψη και για τον εφιάλτη. Προετοιμαστήκαμε για όλα. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας στην Ελλάδα ότι δικαιούται να είναι εδώ».

Ο αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης, Σάββας Τσαμπούρης είπε: «Είναι ιστορική στιγμή. Είμαστε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό. Είναι ανταμοιβή για τους ιδιοκτήτες και για εμάς. Υπάρχει ένα αλλά... Ηρθαμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ