Επίθεση Ιταλών ακροδεξιών κατά της έγχρωμης υπουργού Σεσίλ Κιέντζε - iefimerida.gr

Επίθεση Ιταλών ακροδεξιών κατά της έγχρωμης υπουργού Σεσίλ Κιέντζε

Προκαλούν ξανά οι Ιταλοί ακροδεξιοί: Ρατσιστική επίθεση κατά της έγχρωμης υπουργ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική ακροδεξιά οργάνωση Φόρτσα Νουόβα συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της νέας υπουργού της κυβέρνησης Λέτα, Σεσίλ Κιέντζε, η οποία έχει καταγωγή από το Κονγκό και είναι η πρώτη έγχρωμη υπουργός στην ιστορία της χώρας.

«Κιέντζε γύρνα στο Κονγκό» ανέφερε η επιγραφή που ανάρτησε κατά τη διάρκεια της νύκτας η φασιστική ομάδα έξω από την έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), μέλος του οποίου είναι η Κιέντζε, στην πόλη Ματσεράτα, στην κεντρική Ιταλία, στην Αδριατική.

«Δεν μπορούμε να πουλάμε με έκπτωση την ιταλική υπηκοότητα σε ξένα προς την κουλτούρα μας στοιχεία, όπως και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να αποθεώνουν ένα πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως εκείνο των παρισινών προαστίων», υποστήριξε αργότερα σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Η ηλικίας 49 ετών Κιέντζε είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα στην ιστορία της Ιταλίας που αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα. Η ίδια έφθασε στην Ιταλία το 1983 από τη ΛΔ του Κονγκό και σχεδόν μετά τον διορισμό της έχει αποδυθεί σε μία προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος για την χορήγηση ιθαγένειας ανεξαιρέτως σε όλους όσοι έχουν γεννηθεί στη χώρα.

«Δεν είναι αυτοί εκείνοι που θα με σταματήσουν. Εγώ δεν επιδιώκω να επιβάλω ένα πρότυπο, αλλά πασχίζω να ανοίξω έναν διάλογο», αντέδρασε στην προκλητική αυτή ενέργεια η Κιέντζε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κιέντζε γίνεται δέκτης ρατσιστικών επιθέσεων και προσβολών, καθώς, εκτός από ακροδεξιές ομάδες, την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του ξενοφοβικού κόμματος της Λέγκας του Βορρά εξέφρασαν με άσχημο τρόπο τη διαφωνία τους.

«Είμαι ρατσιστής, ουδέποτε το αρνήθηκα. Η υπουργός Κιέντζε όφειλε να παραμείνει σπίτι της στο Κονγκό. Είναι μία ξένη μέσα στο σπίτι μου. Ποιος είπε πως είναι Ιταλίδα; Ο διορισμός της ήταν μία βλακεία», είχε δηλώσει προ δεκαημέρου ο πρώην Γερουσιαστής της Λίγκας Ερμίνιο Μπόζο, ενώ ο ευρωβουλευτής της Μάριο Μποργκέζιο είχε χαρακτηρίσει την υπουργοποίησή της «μία επιλογή σκ. . ., ένας έπαινος στην ανικανότητα. Έχει την όψη μίας παραδουλεύτρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ