Αεροπορική εταιρεία «αντιγράφει» ηφαιστειακή έκρηξη για να τεστάρει τα αεροσκάφη της - iefimerida.gr

Αεροπορική εταιρεία «αντιγράφει» ηφαιστειακή έκρηξη για να τεστάρει τα αεροσκάφη της

Αεροπορική εταιρεία «αντιγράφει» ηφαιστειακή έκρηξη για να τεστάρει τα αεροσκάφη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτοποριακό τρόπο για να... τεστάρει την ικανότητα των αεροσκαφών της να συνεχίζουν την πτήση τους παρά την ύπαρξη τέφρας στην ατμόσφαιρα, βρήκε βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Η EasyJet θα πραγματοποιήσει τον τελικό έλεγχο του συστήματος Airborne Volcanic Object Imaging Detector για τα νέα της αεροσκάφη, σε συνεργασία με τις Nicarnia Aviation και Airbus, δημιουργώντας ένα τεχνητό ηφαιστειακό νέφος.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, δύο αεροπλάνα της Airbus θα σκορπίσουν τη στάχτη που συνέλεξαν οι ειδικοί από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας, από ύψος 9.000 μέτρων δημιουργώντας ένα τεχνητό ηφαιστειακό νέφος.

Αν όλα πάνε καλά και τα αεροσκάφη μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά την πτήση τους, τότε το σύστημα AVOID θα λάβει την έγκριση και θα βοηθά ώστε να μην ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις σε περιπτώσεις ηφαιστειακών εκρήξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ