Η κυβέρνηση τάζει τώρα 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση τάζει τώρα 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Ανάσα για 10.000 ανέργους μέσω του Τουρισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει πως το ποσοστό των ανέργων για τον Ιανουάριο του 2013 να έχει σκαρφαλώσει στο 27% η κυβέρνηση δίνει παυσίπονο σε 10.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών μέσω του Τουρισμού.

Το πρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση δράσης για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσίασαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εργασίας ΓιάννηςΒρούτσης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων, ηλικίας έως 29 ετών, στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Στην παρουσίαση του προγράμματος παρέστησαν η γενική γραμματέας Ερ­γασίας κ. Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτι­κών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, ο γενικός γραμματέας Του­ρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδοµών και Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισµού κ. Ιωάννης Πυρ­γιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι. Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πό­ρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/10/2014.

Βρούτσης: Στήριξη σε 62.000 ανέργους

«Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της δράσης για τους 45.000 νέους (ήδη οι αιτήσεις για τις πρώτες 35.000 βρίσκονται σε εξέλιξη), αλλά και του συνολικού Σχεδίου Δράσης για τους νέους που θα ωφελήσει περισσότερους από 62.000 ανέργους νέους με προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει «ανακύκλωση» προσωπικού, δηλαδή δεν θα υπάρξουν απολύσεις υφιστάμενων εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, «θέσαμε όρο το κανονικό προσωπικό να είναι, αριθμητικά, τουλάχιστον ίσο με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Επιπλέον, ανέφερε, «με το πρόγραμμα θα υπάρξει ουσιαστικά υποκατάσταση μαθητευόμενων από το εξωτερικό με νέους από την Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι και αυτό είναι από τα θετικά σημεία του προγράμματος».

Κεφαλογιάννη: Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη εργασία

Από την πλευρά της η Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε «Το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει το πρόγραμμα με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση του στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».

«Με μεγάλη χαρά λοιπόν συμμετέχουμε σήμερα στην ανακοίνωση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους 18 ως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» το οποίο θεωρούμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στους ανωτέρω στόχους.

Το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει το πρόγραμμα με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση του στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα

Είναι δεδομένο ότι υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, καινοτομία και δράση που συμβάλει στην τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και στην αύξηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων και ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας.

Θέλω να επισημάνω όμως ότι πέρα από τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, έχει ιδιαίτερη σημασία η στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη συστηματοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ