Πτώμα του Τσαρνάεφ: Πού θάβει τα «τέρατα» ο δυτικός πολιτισμός - iefimerida.gr

Πτώμα του Τσαρνάεφ: Πού θάβει τα «τέρατα» ο δυτικός πολιτισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ είναι νεκρός πάνω από είκοσι ημέρες ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ είναι ανεπιθύμητος ακόμη και να ταφεί στην Αμερική. Παρότι ο διευθυντής του νεκροτομείου (φωτό) κάνει έκκληση για να του επιτρέψουν να θάψει το σώμα του εντούτοις κανένας δήμαρχος δεν παίρνει την ευθύνη.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης Ρόμπερτ Χέλυ εξήγησε σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι αρνείται την ταφή του Τσαρνάεφ στην πόλη του γιατί αυτό θα δυσαρεστούσε τους πολίτες του.

Αντίθετα, έκκληση απηύθυνε ο διευθυντής του νεκροτομείου Πήτερ Στέφαν στους New York Times.

«Πρέπει να ταφεί αυτός ο τύπος. Δεν έχει σημασία τι έκανε και τι δεν έκανε, στη χώρα μας θάβουμε τους ανθρώπους». Και συμπλήρωσε:

«Δεν θα θάψω έναν τρομοκράτη αλλά έναν νεκρό άνθρωπο»

Το τέρας Μπιν Λάντεν

Την ίδια απαξίωση βρήκε και το πτώμα του Μπιν Λάντεν το οποίο πετάχτηκε στη θάλασσα το 2011. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δηλώσει τότε:

«Αν είχε ταφεί υπήρχε κίνδυνος ο τάφος του να γίνει τόπος προσκυνήματος. Επρεπε να τελειώνουμε οριστικά».

Οι αμερικανοί είχαν τότε ισχυρισθεί ότι δόθηκαν στον νεκρό Μπιν Λάντεν όλες οι τιμές που αρμόζουν στην μουσουλμανική θρησκεία και ότι έγινε τελετή 50 λεπτών στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου που τον μετέφερε.

Ο Καντάφι χωρίς τάφο

Ο Μουαμάρ Καντάφι ετάφη επίσης σε ένα μέρος που έμεινε μυστικός από όλους. Οταν σκοτώθηκε το σώμα του περιέφεραν αντάρτες σε όλη την πόλη και τον έθεσαν σε λαϊκό προσκύνημα προκειμένου οι Λίβυοι να μπορέσουν να διαδηλώσουν από χαρά μπροστά του ενώ πολλοί πήραν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ