Απόπειρα υποκλοπής στο υπουργικό συμβούλιο - iefimerida.gr

Απόπειρα υποκλοπής στο υπουργικό συμβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός λόγος προκάλεσε την καθυστερημένη έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της 25ης Απριλίου. Γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα των «Επίκαιρων», είχαν εντοπιστεί παρεμβολές που άφηναν υπόνοιες για την απόπειρα υποκλοπής της συνεδρίασης.

Εκείνη την ημέρα, όταν τα μέλη του συμβουλίου έφτασαν έξω από την αίθουσα, αντίκρισαν με έκπληξη την κλειστή πόρτα. Μετά από αναμονή αρκετών λεπτών τους επετράπη η είσοδος, ενώ την ίδια ώρα έφευγαν από την αίθουσα οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Επίκαιρων» ο γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, πήρε το λόγο και εξήγησε γιατί προκλήθηκε η καθυστέρηση. Άφησε να εννοηθεί πως εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα ασφαλείας στην αίθουσα του Υπουργικού συμβουλίου και για αυτό κρίθηκε απαραίτητο να γίνει έλεγχος στο χώρο.

Επρόκειτο για παρεμβολές στα συστήματα ηχογράφησης των συνεδριάσεων, που θα επέτρεπαν να υποκλαπούν τυχόν απόρρητες οδηγίες του πρωθυπουργού για κρίσιμα ζητήματα. Οι συνεδριάσεις ηχογραφούνται από ειδική υπηρεσία που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, το ζήτημα αποκαταστάθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα δόθηκε η εντολή να διαρρεύσει πως η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι κάποιος σκύλος της ασφάλειας έκανε την «ανάγκη» του έξω από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ