Η κατάρα του θρυλικού οίκου μόδας Μissoni ξαναχτύπησε: Νεκρός ο ιδρυτής 4 μήνες μετά την εξαφάνιση του διαδόχου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κατάρα του θρυλικού οίκου μόδας Μissoni ξαναχτύπησε: Νεκρός ο ιδρυτής 4 μήνες μετά την εξαφάνιση του διαδόχου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ίσως το μεγαλύτερο θρίλερ στη βιομηχανία της μόδας: η εξαφάνιση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Βιτόριο Μισόνι, κάπου πάνω από τη Βενεζουάλα (ακόμη αγνοείται). Η ιταλική οικογένεια που κατέκτησε τον κόσμο δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα αφού πέθανε ο ιδρυτής της εταιρείας Οτάβιο.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου προκαλώντας εκτενή αφιερώματα στον Ιταλό που άλλαξε την σύγχρονη μόδα κατορθώνοντας να κυριαρχήσει με το μοναδικό του στυλ και τα λεπτεπίλεπτα πλεκτά του. Ο Οτάβιο, 92 ετών, υπέστη καρδιακό επισόδειο και πέθανε ακαριαία μέσα στο βίλα του στο Σουμιράγκο. Ο χαμός του γιού του κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε αν το πτώμα του καταρράκωσαν τον ηλικιωμένο άντρα που ξεψύχησε 4 μήνες μετά το δυστύχημα του γιού του Οτάβιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας «πέθανε ήσυχα». Ο Οτάβιο ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν μάλιστα αιχμάλωτος πολέμου για κάποια περίοδο. Μετά τον πόλεμο άρχισε να δημιουργεί ρούχα με πρώτη ύλη το μαλλί – μάλιστα τα φόρεσε η επίσημη ιταλική ολυμπιακή ομάδα στους αγώνες του 1948 που έγιναν στο Λονδίνο. Εκεί, κάτω από το περίφημο άγαλμα του Ερωτα στο Piccadilly γνώρισε τη συζυγό του Ροζίτα, την οποία παντρεύτηκε το 1953 και ένα χρόνο μετά δημιούργησαν την εταιρεία τους Missoni.

Η ένδοξη συνέχεια είναι γνωστή. Ενα όμως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εταιρείας ήταν ότι αποτελεί την πιο οικογενειακή επιχείριση στο χώρο της μόδας, με παιδιά και εγγόνια να συμμετέχουν στην διοίκηση και στον σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ