«Να υπάρξει ισχυρή δέσμευση από την Ε.Ε.» - iefimerida.gr

«Να υπάρξει ισχυρή δέσμευση από την Ε.Ε.»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολύτως προσηλωμένη στη συνέχιση του προγράμματος που θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη, παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Γιώργος Παπανδρέου.«Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει ένα πολύ δύσκολο, αλλά σημαντικό πρόγραμμα για μεγάλες αλλαγές», είπε, αναφερόμενος στην 'τεράστια δύναμη και προσπάθεια' που έχουν επιδείξει οι Έλληνες. «Είναι μία μάχη για τον ελληνικό λαό, μία μάχη για την Ελλάδα, αλλά και για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και μία ενωμένη Ευρώπη», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, δεσμευόμενος για την συνέχιση της προσπάθειας από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και ζητώντας αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πλευρά της Ευρώπης. Εκτίμησε δε, ότι «εάν υπάρξει μία ισχυρή δέσμευση από την ΕΕ, θα υπάρξει και μία ισχυρή δέσμευση από τη Βουλή των Ελλήνων να προχωρήσουμε μαζί». Ερωτηθείς πάντως για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία, δήλωσε πως «θα πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι στις Δημοκρατίες για τη βούληση των βουλευτών μας και φυσικά για τις διοικητικές μας διαδικασίες».

Η ελληνική κρίση χρέους και ιδιαίτερα ο νέος δανεισμός της χώρας, η 'πρωτοβουλία της Βιέννης' όπως ονομάζεται η επιχειρούμενη λύση για συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας σε εθελοντική βάση και η πέμπτη δόση, απασχόλησαν και 'μίνι' Σύνοδο που συνεκλήθη εκτάκτως λίγο πριν από το δείπνο εργασίας των ηγετών στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, κατόπιν προτάσεως της Άνγκελα Μέρκελ, και με τη συμμετοχή των Νικολά Σαρκοζί, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στη συνάντηση -όπου συνόδευε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο σύμβουλός του Γιώργος Γλυνός, ενώ είχε προηγηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των Λουκά Παπαδήμου και Σταύρου Λαμπρινίδη- οι εταίροι μας ζήτησαν επιτακτικά την άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, με τον Γ.Παπανδρέου να υπόσχεται ότι ως την Πέμπτη θα έχουν ψηφιστεί και τα δύο. Ζήτησαν ακόμα την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ στόχος ήταν να συμφωνηθούν οι κύριοι άξονες του κοινού ανακοινωθέντος των 27 για την Ελλάδα, αν και δεν αναμένονται αποφάσεις. Στη Σύνοδο Κορυφής, εξάλλου συζητείται η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, η νέα στήριξη της Ελλάδας, αλλά και το σχέδιο της Κομισιόν για έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και την αύξηση της απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ