Δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία με... ένα κουτάλι - iefimerida.gr

Δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία με... ένα κουτάλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ταινίες, ένα κουτάλι είναι το... εργαλείο των απελπισμένων φυλακισμένων που σκάβουν τον τοίχο ελπίζοντας. Στην πραγματική ζωή όμως, ένας Ρώσος τα κατάφερε. Και δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ρωσίας με όπλο ένα κουτάλι!

Πρόκειται για τον Όλεγκ Τοπάλοφ, ο οποίος κρατούνταν στην Ματρόσκαγια Τισίνα, που θεωρείται από τις πιο ασφαλείς φυλακές της χώρας. Ο 33χρονος, που είχε καταδικαστεί για διπλή δολοφονία και εμπόριο όπλων, έσκαψε με το κουτάλι στο ταβάνι του κελιού του και μπήκε στο σύστημα εξαερισμού. Από εκεί ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου και χρησιμοποιώντας σεντόνια κατέβηκε στο έδαφος, πέρασε τον φράχτη και έγινε... καπνός. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μόλις ο τέταρτος που δραπετεύει από τη συγκεκριμένη φυλακή τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι αρχές, που κατηγορούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως αμέλησαν τα καθήκοντά τους, περιγράφουν τον Τοπάλοφ ως πνευματικά ασταθή και έχουν προσφέρει αμοιβή για όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ